«Ти у серці моїм, Україно!». Міжнародний фестиваль-конкурс до Дня Незалежності

«Ти у серці моїм, Україно!». Міжнародний фестиваль-конкурс до Дня Незалежності

Укрінформ
21 серпня, 11:00 - «Ти у серці моїм, Україно!». Міжнародний фестиваль-конкурс до Дня Незалежності

Організатор: Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень.

Учасники: Наталія Грицайло -- керівник відділу реклами; Ірина Юхниця - головний редактор і засновник журналу «Пізнайко»; Григорій Чапкіс - народний артист України; Микола  Пересунько - заслужений працівник культури України; Жанна Румко - заступник директора Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень, культурно-мистецького комплексу «Співоче поле»; Євген Коваленко - народний артист України;  Світлана Садовенко - доктор філософії з музичної педагогіки, професор кафедри режисури та акторської майстерності Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, член Національної всеукраїнської музичної спілки та Ради жінок України (м. Київ); Світлана Ільчук - завідуюча сектором естрадно-циркового мистецтва КМЦНТКД, іміджолог, тренер філософських практик; Світлана Кришталь - завідуюча сектором образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва КМЦНТ; Тетяна Пошивайло - заступник генерального директора Національного центру народної культури «Музей І.Гончара», мистецтвознавець, заслужений працівник культури України; Світлана Колєснікова - заступник начальника відділу культури та охорони культурної спадщини Печерської РДА; Вікторія Касьянова -  доцент Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова, кавалер ордена святої Варвари, заслужений діяч мистецтв України; Петро Андрійчук - професор Київського національного університету культури і мистецтв, заслужений працівник культури України.

Довідково. До Дня  Незалежності на «Співочому полі» Департамент культури КМДА, Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень за співорганізаторства Київського міського відділення Всеукраїнської асоціації діячів естрадного мистецтва України, Національної хореографічної спілки України організовують фестиваль -конкурс «Ти у серці моїм, Україно!».

Головні завдання  заходу -  дослідити розвиток мистецтва, сприяти створенню нових колективів і підтримати існуючі, підвищити  їх художній рівень, визначити та вивчити перспективи розвитку українського мистецтва.

Цьогоріч у заході братимуть участь міжнародні колективи української діаспори.  Також на локації будуть інтерактивні програми та квести.

Підсумкові матеріали:

З нагоди Дня Незалежності фестиваль “Ти у серці моїм, Україно!” запрошує на Співоче поле

IV Міжнародний фестиваль-конкурс “Ти у серці моїм, Україно!” відбудеться 23-24 серпня на Співочому полі столиці.

Про це повідомив на пресконференції в Укрінформі Микола Пересунько - директор Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень, культурно-мистецького комплексу “Співоче поле”.

“Міжнародний фестиваль-конкурс “Ти у серці моїм, Україно!” відбудеться 23-24 серпня на Співочому полі. Ми намагаємось створити прекрасну сцену, прекрасну атмосферу і для артистів, і для глядачів. У цьому році на фестиваль приїдуть майже 50 колективів і окремих виконавців. Зокрема 6 танцювальних колективів з Канади, Латвії, Польщі, Нідерландів. Також будуть представлені колективи і виконавці з різних регіонів України”, - сказав Пересунько.

Він зазначив, що у фестивалі братимуть участь аматорські колективи, які представлять народну творчість, презентують щось нове і цікаве. А організатори підготували для учасників відповідні відзнаки — кубки і нагороди.

Водночас Пересунько наголосив, що вхід на фестиваль буде безплатний, він працюватиме з 11:00.

“Ми хочемо зібрати багато людей, багато учасників — різних жанрів, які мали підготувати на конкурс обов’язковий твір з героїко-патріотичної тематики. Конкурс оцінюватиме високопрофесійне журі, яке очолює наша легенда, неперевершений хореограф Григорій Чапкіс”, - підкреслила заступник директора центру Жанна Румко.

Чапкіс наголосив, що переоцінити те, що відбуватиметься 23-24 серпня на Співочому полі, неможливо, оскільки це подія і політична, і народна, вона і для дітей, і для дорослих — для всіх гостей.

“Але найголовніше, що наші діти, які займаються творчістю, вже пройшли по різних фестивалях для того, щоб мати право приїхати сюди. Буде серйозна боротьба за призові місця, але переможених не буде, бо всі вони вже є дипломантами такого міжнародного фестивалю”, - підкреслив Чапкіс.

Принагідно Пересунько зазначив, що організатори вже в очікуванні наступного року - п’ятого, ювілейного фестивалю, і ювілею Чапкіса, його 90-річчя. “Ми матимемо велике свято, велике дійство”, - сказав директор центру.

Як зазначалося, вдруге на фестивалі-конкурсі буде присутнє образотворчо-прикладне і декоративно-ужиткове мистецтво, в якому цьогоріч візьмуть участь 12 митців, серед них три художники, 9 майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Також вдруге буде представлене циркове мистецтво, зокрема народна студія “Юність Києва”, - буде 5 номерів, три з яких в українській тематиці.

Серед легендарних учасників і гостей - ВІА “Кобза”, заслужений народний ансамбль пісні і танцю “Дарничанка”, зразковий театр пісні “Ладоньки”.

Журнал “Пізнайко” підготував два святкових номери “Люблю свою Україну” та “Подорожуємо Україною”, які отримають в подарунок діти — учасники конкурсу. Дитяча школа моделей Vitalite`_models з Вінниці продемонструє колекцію “Любисток”.

Фестиваль матиме багато локацій, серед них — виставку-ярмарок, яка поєднуватиме хендмейд і майстер-класи.

Вперше на фестивалі буде фотобокс, який зніматиме всіх бажаючих у спеціальній зоні, фотографії будуть розміщені на сторінці центру у Facebook.

Організатори фестивалю “Ти у серці моїм, Україно!” - Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень та Департамент культури КМДА за підтримки Київського міського відділення Всеукраїнської асоціації діячів естрадного мистецтва України та Національної хореографічної спілки України.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-