Забезпечення соціальних прав адвокатів

Забезпечення соціальних прав адвокатів

Укрінформ
15 серпня, 14:00 - Забезпечення соціальних прав адвокатів

Організатори: Національна асоціація адвокатів України (Комітет підвищення професійної кваліфікації адвокатів); Всеукраїнська професійна спілка адвокатів України.

Учасники: Надія Корінна  - голова Всеукраїнської професійної спілки адвокатів України; Олена Сібільова  - модератор, голова Комітету підвищення професійної кваліфікації адвокатів; Петро Рябенко - голова Ради адвокатів м. Києва; Ганна Леус – адвокат; Олександр Готін - голова Комітету з питань антикорупційної політики та комплаєнсу при Національній асоціації адвокатів України; Костянтин Носов - адвокат, юрисконсульт в міжнародній групі компаній «Matrapac»; Олександр Кукоба - суддя Полтавського окружного адміністративного суду; Михайло Дяденко - представник НААУ при Верховній раді України; Олексій Ющенко - голова Комітету законотворчих ініціатив з питань адвокатської діяльності; Тетяна Шолкова - представник ДФС.

Коротко. Учасники «круглого столу» розглянуть питання  захисту соціальних прав адвокатів та сплати адвокатами єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, проблеми суміщення статусів адвоката і фізичної особи-підприємця, адвоката і найманого працівника, адвоката і учасника адвокатського бюро чи адвокатського об’єднання тощо.

Зустріч буде спрямовано на обговорення актуальних проблемних питань у зазначеній сфері, розвитку та співпраці з Всеукраїнською професійною спілкою адвокатів України, дослідження міжнародного досвіду у сфері захисту соціальних прав адвокатів. За  результатами заходу буде прийнято відповідне звернення (резолюцію), спрямоване на вирішення вказаних проблемних питань.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі обговорили питання захисту соціальних прав адвокатів

Національна асоціація адвокатів України (Комітет підвищення професійної кваліфікації адвокатів) спільно з Всеукраїнською професійною спілкою адвокатів України обговорили питання захисту соціальних прав адвокатів та сплати адвокатами єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Обговорення відбулося під час круглого столу в Укрінформі на тему «Забезпечення соціальних прав адвокатів».

“Дуже часто ми стикаємося з таким певним непорозумінням, чи є взагалі в адвокатів якісь права і яким чином їх треба гарантувати. Виявляється, що в цій сфері насправді багато питань, які мають бути вирішені. І в першу чергу, оскільки адвокатура є все ж таки громадським об'єднанням, то проблема соціального забезпечення адвокатів посідає особливе значення і ми маємо ці питання з'ясовувати і вирішувати. І від того, як професійне об'єднання адвокатів може належним чином захищати власне своїх колег, в тому числі залежить якість тої правової допомоги, яку цей адвокат може надавати всім іншим особам, клієнтам, державі. Тому ми маємо вже сьогодні зробити певні заходи, які б вплинули на поліпшення організації роботи в адвокатурі і підвищили якість адвокатської діяльності”, - розповіла голова Комітету підвищення професійної кваліфікації адвокатів Олена Сібільова.

Як зазначила голова Всеукраїнської професійної спілки адвокатів України Надія Корінна, сьогодні адвокатура стикається з проблемами.

“Ми готові взяти активну участь у захисті, зокрема, соціальних прав адвокатів. Тому що на сьогодні таких питань дуже багато. Особливо це стосується адвокатів, які здійснюють індивідуальну адвокатську діяльність. Друге питання особливо стосується колег з регіонів — це соціальна захищеність адвокатів. Це ті ж відпустки, відпочинок дітей. На сьогодні ми вже проводимо переговори і маємо ряд напрацювань стосовно відпочинку дітей в межах України і з суттєвою знижкою від 20 до 50% для перебування в таборах”, - сказала Корінна.

Окрім цього, за її словами, ще одне питання, що турбує адвокатів, які займаються індивідуальною адвокатською діяльністю - це сплата податків. “Перше - це ЄСВ, яке є обов'язковим. Крім цього у нас є багато випадків, коли є подвійне оподаткування, тобто подвійне нарахування ЄСВ”, - додала вона.

Також вона наголосила, що усі адвокати можуть звертатися до Всеукраїнської профспілки адвокатів для вирішення проблемних питань.

Крім цього, учасники круглого столу розглянули питання захисту соціальних прав адвокатів та сплати адвокатами єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, проблеми суміщення статусів адвоката і фізичної особи-підприємця, адвоката і найманого працівника, адвоката і учасника адвокатського бюро чи адвокатського об’єднання тощо.

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-