Презентація звіту за результатами моніторингових візитів до «Будинків ветеранів»

Презентація звіту за результатами моніторингових візитів до «Будинків ветеранів»

Укрінформ
14 серпня, 11:00 - Ресоціалізація та реінтеграція до мирного життя ветеранів АТО/ООС. «Будинки ветеранів»

Організатор: Міністерство у справах ветеранів, БФ «Стабілізейшн Суппорт Сервісез».

Учасники: Оксана Коляда – заступниця міністра у справах ветеранів; Ірина Лоюк – юристка, експертка з адвокації; Юлія Толмачова – регіональна координаторка «Будинку ветеранів» м. Житомир; Ілля Шполянський - регіональний координатор «Будинку ветеранів» м. Миколаїв; Микола Капінос - регіональний координатор «Будинку ветеранів» м. Рівне.

Коротко. На заході відбудеться презентація звіту за результатами моніторингових візитів до «Будинків ветеранів» та буде окреслена розробка державної політики зі створення просторів «Будинків ветеранів» як частини програми з ресоціалізації та реінтеграції ветеранів до мирного життя.

Довідково. Ініціатива «Будинки ветеранів» започаткована Міністерством у справах ветеранів та реалізується у співпраці з регіональними неурядовими організаціями. Ініціатива зосереджена на наданні допомоги ветеранам АТО/ООС та їхнім сім'ям з метою забезпечення їхньої ефективної реінтеграції у мирне життя. Це включає заохочення активної участі у соціально-економічному розвитку місцевих громад шляхом довгострокового підходу, що реалізується у три етапи. Разом із нашими партнерами у Миколаївській, Житомирській, Рівненській та Одеській областях ми надаємо послуги ветеранам та їхнім сім'ям.

Koнтaктнa ocoбa - Oлeнa Macoн, omason@radnyk.org, +38 (093) 357-89-99.

Вебсайт Міністерства у справах ветеранів: https://mva.gov.ua/ua

Вебсайт БФ «Стабілізейшн Суппорт Сервісез»: http://sss-ua.org

Вебсайт програми «Радники»: http://radnyk.org/

Підсумкові матеріали:

"Будинки ветеранів" мають працювати у кожному обласному центрі - Мінветеранів

В Україні у чотирьох областях працюють пілотні проекти "Будинку ветеранів", і такі центри мають існувати в кожному обласному центрі.

Про це на пресконференції в Укрінформі заявила заступниця міністра у справах ветеранів Оксана Коляда.

"Я сподіваюсь дуже, що зараз, завдячуючи нашим міжнародним партнерам, ми зможемо якісно запустити ці пілоти в чотирьох наших регіонах, а потім поширити і масштабувати на всю Україну. Такі центри мають бути, як мінімум, в кожному обласному центрі. І наголошу, що це не суто якась державна ініціатива, це майданчик комунікації і об'єднання зусиль державних і недержавних інституцій - аби надати якісні сервіси і послуги нашим ветеранам, а також діючим силовикам, які знаходяться в стадії переходу від військової до цивільної кар'єри", - зазначила вона.

Коляда зауважила, що такий "Будинок ветерана" має стати комунікаційним майданчиком між Мінветеранів, органами соцзахисту, медичними установами, реабілітаційними центрами та будь-якими недержавними організаціями, які надають сервіс чи послуги ветеранам.

"Наразі наш проект охоплює 4 регіони - це Одеська, Житомирська, Рівненська та Миколаївська області. В цьому проекті ми підтримуємо ветеранські спільноти цих областей для того, щоб вони змогли зорганізуватись та створити свої будинки ветеранів у вказаних регіонах... Ми маємо намір зробити як дорожні карти створення таких просторів, так і стандарти діяльності ветеранських просторів", - розповіла представниця проекту "Радник", експерт з адвокації Ірина Лоюк.

Вона наголосила, що будь-який ветеранський простір має бути ініціативою самих ветеранів в регіоні. "Ми дуже сподіваємось, що наш проект, наші результати стануть у нагоді іншим ветеранам, іншим регіонам і ми зможемо розповсюдити ці можливості в усі регіони України", - додала Лоюк.

Ініціатива "Будинки ветеранів" започаткована Міністерством у справах ветеранів та реалізується у співпраці з регіональними неурядовими організаціями.

Ініціатива зосереджена на наданні допомоги ветеранам АТО/ООС та їхнім сім'ям з метою забезпечення їхньої ефективної реінтеграції у мирне життя. Це включає заохочення активної участі у соціально-економічному розвитку місцевих громад шляхом довгострокового підходу, що реалізується у три етапи.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-