Інклюзивний театр “Почути світ!”. Початок мистецького проєкту

Інклюзивний театр “Почути світ!”. Початок мистецького проєкту

Укрінформ
1 серпня, 15:00 - Початок мистецького проєкту: Інклюзивний театр “Почути світ!”

Організатор: ГО «Зростаймо Здорові».

Учасники: Ірина Лисенко – керівник проєкту “Почути світ!”; Лана Ра – авторка п’єси, драматургиня; Олена Науменко – художник-постановник; Євгеній Конощук – викладач акторської майстерності; Борис та Олександра Лисенко – учасники вистави.

Коротко. Під час пресконференції учасники ознайомлять присутніх з основною ідеєю та етапами реалізації проєкту. Журналісти зможуть отримати ексклюзивні фото та відеоматеріали. За підтримки Українського культурного фонду, ГО “Зростаймо Здорові” реалізує проєкт Інклюзивний театр “Почути світ!” – для дітей з інвалідністю по слуху і без. 15 дітей з різних областей України: Житомира, Дніпра, Чернівців, Харкова, Чернігова та Києва зберуться у дитячому таборі під Києвом, щоб створити театральну виставу «Чаклунки-дивачКИ», яка матиме подальше життя в рамках серії виступів по всій Україні.

Довідково. ГО «Зростаймо Здорові» - батьківське об'єднання дітей з інвалідністю по слуху, 5 років допомагає дітям, після операцій слухо-імплантаційного протезування, вимовляти свої перші в житті слова. Понад 150 дітей з усієї України змогли реабілітуватись завдяки такій допомозі. 

Підсумкові матеріали:

Іклюзивний театр "Почуй світ" запрошує на свою першу виставу

Інклюзивний театр "Почуй світ" запрошує на свою першу виставу за участі дітей з вадами слуху "Чаклунки-дивачки".

Вистава відбудеться у столичному Театрі юного глядача, інформує керівниця проєкту Ірина Лисенко під час пресконференції в Укрінформі.

"Наш культурний продукт - це вистава інклюзивна для дітей з вадами слуху і без. Учасники цієї вистави частково мають інвалідність по слуху, а деякі - просто талановиті і творчі діти. Ми плануємо показати виставу "Чаклунки-дивачки" у Театрі юного глядача", - зазначила вона.

Лисенко відмітила, що прем'єра вистави відбудеться 20 серпня о 15:00 та запросила усіх охочих відвідати захід.

Вона також повідомила, що інклюзивний театр з 4 по 21 серпня готуватиметься до прем’єри в санаторії "Хвиля". У виставі візьмуть участь 15 дітей з різних областей України з вадами слуху і без.

"Я бачу важливість цього проєкту в тому, що треба пояснити людям, наскільки важливі інші, наскільки треба цінувати людину і людське життя - навіть якщо це дитина з інвалідністю", - додав учасник вистави Борис Лисенко.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду, ГО “Зростаймо Здорові”.

ГО "Зростаймо Здорові" - батьківське об'єднання дітей з інвалідністю по слуху, 5 років допомагає дітям, після операцій слухо-імплантаційного протезування, вимовляти свої перші в житті слова. Понад 150 дітей з усієї України змогли реабілітуватись завдяки такій допомозі.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-