Компанія  «АГТ» направить 240 млн кубометрів   природного газу на ПАТ «ОПЗ» для переробки за давальницькою схемою

Компанія «АГТ» направить 240 млн кубометрів природного газу на ПАТ «ОПЗ» для переробки за давальницькою схемою

Укрінформ
25 липня, 16:00 - Компанія  «АГТ» направить 240 млн кубометрів природного газу на ПАТ «ОПЗ» для переробки за давальницькою схемою»

Організатор: ТОВ «Агро Газ Трейдінг».

Учасники: Володимир Колот – партнер компанії ТОВ «Агро Газ Трейдінг»; Олександр Горбуненко – генеральний директор ТОВ «Агро Газ Трейдінг»; Євген Асташев – заступник голови Фонду державного майна України; Володимир Вакеряк – заступник директора з економіки та фінансів ПАТ «ОПЗ»;  Микола Щуріков – перший заступник директора ПАТ «ОПЗ».

Підсумкові матеріали:

Компанія  «АГТ» направить 240 млн кубометрів природного газу на ПАТ «ОПЗ» для переробки за давальницькою схемою

Компанія «Агро Газ Трейдінг» направить 240 мільйонів кубічних метрів природного газу на Одеський Припортовий Завод для переробки за давальницькою схемою та отримає аміак та карбамід у якості готової продукції. За правилами постачання природного газу, сума фінансового забезпечення послуг балансування Оператором ГТС, яку надає «АГТ», становить 89 355 318,54 грн. ($ 3 484 573,89)

Запланована дата початку переробки давальницької сировини - 1 серпня 2019 року. Договір між ТОВ «АГТ» та ПАТ «ОПЗ» набув чинності 25 липня 2019 року. Згідно з умовами договору, мінімальний період співпраці компаній становитиме 4 місяці з можливістю подальшої пролонгації за умови погодження наглядовою радою ПАТ «ОПЗ». Обсяг постачання давальницького природного газу становить близько 60 млн куб. м на місяць.

"Сьогодні все, що насправді відбувається обумовлено ситуацією на ринку добрива. Це напевно перший раз за останні три роки така хороша ситуація. Тому цю можливість не треба втрачати, але дати можливість заводу працювати, а не напрацьовувати борги і втрачати людей", - прокоментував укладення угоди перший заступник ПАТ «ОПЗ» Микола Щуріков.

Партнер ТОВ «АГТ» Володимир Колот зазначив, що Компанія, користуючись своїм розумінням кон’юнктури ринку, експертизою та наявністю власних ресурсів, робить все необхідне для отримання результату й позитивного економічного ефекту від співпраці в рамках договору з «ОПЗ».

«Наша мета – успішна реалізація проєкту та позитивний ефект для всіх учасників процесу, гравців ринку та державних установ. Найголовніше – ефективна кооперація збільшує вартість підприємства, в приватизації якої за максимальною ціною має бути зацікавлена держава», - додав Володимир Колот.

У свою чергу, заступник голови ФДМУ Євген Асташев додав, що угода сприятиме підвищенню вартості ОПЗ при процесі приватизації.

«Вартість робочого підприємства збільшитися. Тим більше, що ОПЗ є важливим стратегічним підприємством в екологічному плані, а також як найбільший виробник добрив», – повідомив Асташев.

Як повідомляє пресслужба ТОВ «АГТ», тарифи на переробку природного газу становлять $36 - за 1 тону товарного аміаку та $47 за 1 тону товарного карбаміду.

Усвідомлюючи економічне та політичне навантаження, яке покладене на ПАТ «ОПЗ», та розуміючи всю складність внутрішньодержавних взаємовідносин між структурами, пов'язаними з ОПЗ: представниками власника, відповідального за управління підприємством, органами виконавчої та судової влади, регулятором, оператором газового ринку та іншими, ТОВ «АГТ» додало до ціни продуктів додаткові $1 для аміаку та $1,5 для карбаміду задля надання можливості ПАТ «ОПЗ» погасити частину боргу перед НАК «Нафтогаз».

Враховуючи, що переробні можливості ПАТ «ОПЗ» становлять для аміаку та карбаміду 7900 тон/місяць та 74500 тон/місяць відповідно, додана ціна буде забезпечувати щомісячні боргові виплати НАК «Нафтогаз» у розмірі $ 119 650 , що еквівалентне 3 110 900 грн.

«Нафтогаз підтримує дії з відновлення роботи ОПЗ, які дозволять підприємству зменшити його заборгованість перед нами. Пам‘ятаючи про випадки недобросовісної  поведінки деяких попередніх клієнтів ОПЗ, Нафтогаз та учасники угоди передбачили юридичні та інші запобіжники, які захищатимуть інтереси підприємств групи та призведуть до зменшення заборгованості заводу», — сказав Андрій Фаворов, директор дивізіону інтегрованого газу НАК «Нафтогаз України».

За умовами зазначеного договору ТОВ «АГТ» зобов'язується забезпечити безперебійне постачання давальницької сировини ПАТ «ОПЗ».

Заступник директора з економіки та фінансів ПАТ «ОПЗ» Володимир Вакеряк додав: «Ми сподіваємося, що умови договору будуть виконані сторонами в повному обсязі. Плідне співробітництво – важливий фактор у відновленні повноцінної роботи підприємства. Наразі ми спостерігаємо сприятливі умови на ринках газу та мінеральних добрив, які підвищать рівень ефективності нашої співпраці з ТОВ «АГТ»».

Керуючий партнер ТОВ «АГТ» Олександр Горбуненко додав: «Ми ставимо за мету повне виконання вимог правил поставки природного газу, сповідуємо принципи прозорості ведення господарської діяльності та розраховуємо на підтримку і не перешкоджання роботі з боку зацікавлених сторін, державних структур та учасників ринку. Найголовніше — ми розраховуємо на кваліфікований колектив підприємства, фахівці якого вистояли й не пішли с заводу в пошуках більш стабільної та перспективної роботи за час невизначеності та простою ОПЗ, і на яких лежить складне завдання — мінімізувати технологічний ризик та запустити завод з першого разу і не дати жодному з механізмів або вузлів, ні людському фактору перешкодити цьому.»

Довідково. ТОВ «АГТ» - компанія, яка динамічно розвивається на ринку енергетичних ресурсів України й є постачальником природного газу та мінеральних добрив. Продукція компанії забезпечує безперервну та ефективну роботу багатьох підприємств агропромислового комплексу, хімічної промисловості та теплоелектростанцій.

ПАТ "ОПЗ" - одне з найбільших підприємств хімічної галузі України, яке спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду, рідкого азоту, діоксиду вуглецю, рідкого кисню, сірчанокислого натрію. ПАТ «ОПЗ» також займається перевантаженням хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт (є монополістом на українському ринку послуг з приймання, охолоджування і перевантаження аміаку.

Відео заходу:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-