Тиск на бізнес в українських портах - унормоване повсякдення?

Тиск на бізнес в українських портах - унормоване повсякдення?

Укрінформ
26 липня, 13:00 - Тиск на бізнес в українських портах - унормоване повсякдення?

Організатор: Асоціація "Морська палата України".

Учасники: В’ячеслав Кісловський – виконавчий віцепрезидент Асоціації «Морська Палата України»; Ілля Тихонов – виконавчий директор Асоціації «Морська Палата України»; Ігор Сібрін – директор  Асоціації «Український морський Союз»; Андрій Галущак - державний секретар, Міністерство інфраструктури України; Віктор Берестенко - Асоціація Міжнародних Експедиторів України (АМЕУ); Лариса Біломитцева - керівник секретаріату Асоціації «Морська Палата України».

Коротко. Новопризначені капітани морських портів активно нав’язують морському бізнесу додаткові, незаконноплачувані послуги. Вони примушують усіх морських агентів укладати зі створеним Морською адміністрацією ДП «Моррічсервіс» договори з «надання послуг» з оформлення заходу в порт та відходу з порту морських суден, в тому числі й  іноземних судновласників. 

На підставі чого так діють нові капітани морських портів? Чиї інструкції та накази виконують, нехтуючи вимогами українського законодавства?

Довідково. Асоціація "Морська палата України" - самоврядна незалежна організація, яка об'єднує підприємців, які здійснюють діяльність перевезення вантажів і пасажирів, буксирування, вантажопереробки, навчання, підготовки галузевих фахівців, інші види діяльності в сфері торгового мореплавання.

Контактна особа: Біломитцева Лариса Валентинівна

Додаткова інформація за телефонами: +38 050 419 7657; +38 097 746 1976; e-mail: info@mpu.in.ua

https://mpu.in.ua/index.php/ru/

Підсумкові матеріали:

Асоціація "Морська Палата України" заявляє, що Морська адміністрація не реагує на звернення про порушення у морпортах

Морська адміністрація України не реагує на численні звернення асоціації “Морська Палата України” про порушення в українських морських портах.

Про це віцепрезидент асоціації «Морська Палата України» В’ячеслав Кісловський заявив на пресконференції в Укрінформі 26 липня.

"Сама Морська адміністрація побудована так, щоб бути присутньою там, де є гроші - портові збори, дипломування моряків, видача паспортів моряків, оформлення приходів, там, де є що заробити...", - сказав він і додав, що "Морська палата України" неодноразово зверталась до Морської адміністрації України з приводу порушень у морських портах.

За його словами, незаконним є навіть процес оплати приходу і виходу судна із портів.

"Сам процес оплати приходу і виходу судна - незаконний, тому що судновласники, приходячи в порт сплачують так званий адміністративний збір, який включає оформлення всіх цих заходів”, - стверджує Кісловський.

Також він заявив, що Морська адміністрація України не відповідає на звернення Асоціації з цього приводу. Тож, за його словами, “Морська Палата України” подала позов до Адміністративного суду Києва з приводу незаконного призначення капітанів портів.

Асоціація "Морська палата України" - самоврядна незалежна організація, що об'єднує підприємців, які здійснюють діяльність перевезення вантажів і пасажирів, буксирування, вантажопереробки, навчання, підготовки галузевих фахівців, інші види діяльності в сфері торгового мореплавання.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-