Яку підтримку в Україні може отримати стартап?

Яку підтримку в Україні може отримати стартап?

Укрінформ
25 липня, 13:30 - Яку підтримку в Україні може отримати стартап?

Захід проводиться за ініціативи «Residence of Startups».

Учасники: Олена Хотенко - голова Ради ГО «Інститут податкових реформ; Денис Кавилін - голова Наглядової Ради «Residence of Startups»; Руслан Анфілов - виконавчий директор «Residence of Startups»; Андрій Станіславський - координатор  програми «Residence of Startups»; Наталя Мазур - експерт із зовнішньо-економічної діяльності «Residence of Startups»; Анастасія Ващенко - програмний менеджер «Residence of Startups».

До участі запрошені: представники Українського фонду стартапів та Державної інноваційної фінансово-кредитної установи.

Питання до обговорення:

Які державні програми та фонди можуть стати якісним інструментом для розвитку інновацій, на прикладі розвинутих країн.

Чи є такі інструменти в Україні - прозорі, прогресивні і ефективні?

Підсумкові матеріали:

Територіальні громади можуть бути джерелом фінансування місцевих стартапів - експерт

Територіальні громади міст можуть стати ефективним джерелом фінансування місцевих стартапів, при цьому паралельно вирішуючи найбільш гострі питання своїх населених пунктів.

Таку думку під час круглого столу в Укрінформі висловив виконавчий директор Residence of Startups Руслан Анфілов, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми почали знайомитись з іноземним досвідом, і нас вразив досвід Амстердама, де була створена унікальна екосистема. Вони поставили за мету максимально просунути (стартапи - ред.) через міста. Ми для себе бачимо, що це гарна можливість і для українських стартапів знайти інвестора. На наше переконання, цим джерелом фінансування можуть бути міські територіальні громади, які б за прикладом європейських міст могли б досягти вирішення своїх найбільш гострих проблем за допомогою стартапів", - сказав Анфілов.

Він пояснив, що в Амстердамі діє така схема: місто оцінює виклики, які стоять перед ним, далі - пропонує на конкурсних умовах пропозиції для вирішення цих проблем. Далі команди стартапів з усього світу беруть участь у цьому конкурсі, і потім уже з найкращими мерія міста або спеціальний фонд починають співпрацювати.

За словами Анфілова, такий механізм співробітництва дозволив би стримувати відплив стартапів з України за кордон.

"В усьому світі достатньо багато розробок, які вийшли з України, і вже визнано, що українські стартапи не тільки дієві, а й досить конкурентоспроможні. Однак головна проблема полягає в тому, що більшість наших стартаперів не завжди можуть ідею перетворити на дієвий стартап. Тому головною умовою, яка має підштовхнути їх до розвитку, - це створення правильного екосередовища", - зауважив Анфілов.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно уряд ухвалив рішення про запуск державного фонду, спрямованого на підтримку інновацій та стартапів. На його фінансування виділено 400 млн гривень, але сума з часом може стати значно більшою.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-