Засідання Ради Безпеки ООН 16 липня: варіанти відповідей України на чергову провокацію Кремля. Експертна дискусія

Засідання Ради Безпеки ООН 16 липня: варіанти відповідей України на чергову провокацію Кремля. Експертна дискусія

Укрінформ
11 липня,16:00 - Інформування світу щодо порушення РФ прав національних меншин та мешканців окупованих нею територій

Організатори: Благодійний Фонд «Акцент»; Громадська ініціатива «Бурштиновий шлях».

Учасники: Дмитро Золотухін - заступник міністра інформаційної політики України; Тарас Чорновіл - народний депутат ІІІ-VI скликань; Євген Магда - політолог; Олег Саакян – політолог; Олександр Болькін - голова товариства «Ідель – Урал»; Ганна Гопко - народний депутат України;  правники, міжнародники, політологи, іноземні дипломати.

Модератор: Дмитро Левусь - виконавчий директор БФ «Акцент».

Коротко. Під час дискусії обговорюватимуться не лише механізми протидії діям Росії з дискредитації України, втручанні у її внутрішню гуманітарну політику та блокування мирного процесу на Донбасі у РБ ООН та інших міжнародних майданчиках, але й відбуватиметься інформування світу щодо порушення РФ прав національних меншин та мешканців окупованих нею територій та формування у світі усвідомлення необхідності застосування санкцій проти Кремля за це.

Додаткова інформація за тел: (050)  385 16 03 (Дмитро Левусь).

Підсумкові матеріали:

Росія не зможе отримати потрібне рішення від Радбезу ООН щодо українського "мовного закону" - Магда

Російська Федерація не має необхідного впливу на Раду безпеки ООН для ухвалення потрібного рішення щодо українського "мовного закону".

Про це під час круглого столу "Засідання Ради Безпеки ООН 16 липня: варіанти відповідей України на чергову провокацію Кремля" заявив політолог Євген Магда.

"Усвідомлюю, що засідання Радбезу ООН, якщо відбудеться, не буде результативним. Це очевидно, тому що нема за нинішнім розкладом у Росії можливості ухвалити потрібне рішення, і право вето постійних членів Ради безпеки ООН ніхто не скасовував. Але тут ситуація полягає в тому, що важливо буде не те, яким буде рішення, а як про це розкажуть в російській пропагандистській медіаімперії", - зазначив він.

За словами політолога, це засідання дасть змогу достатньо чітко відслідкувати носіїв проросійських меседжів у міжнародному інформаційному просторі.

"Чи розраховує Росія на швидке скасування мовного закону? Думаю, що ні, це було б наївно, а росіяни все-таки не страждають наївністю. Вони просто чітко б'ють по ключових питаннях - а питання мови, церкви, як і питання спроможності суспільства до самозахисту в умовах гібридної війни, залишаються ключовими. І Росія на ці аспекти робить очевидний цілком акцент", - відмітив Магда.

На думку експерта, РФ системно генерує проблемні, суперечливі, складні теми, які викликають дискусії всередині українського суспільства.

"Завдяки цьому Росія або послаблює позиції влади, або створює нові проблемні точки, нові конфліктні ситуації, які примушують суспільство реагувати. Це низка інформаційних кроків і це, власне, не припинилося після зміни влади", - додав Магда.

Як повідомляв Укрінформ, за зверненням делегації РФ, повторне засідання Ради Безпеки ООН щодо українського "мовного закону" попередньо заплановане на 16 липня.

20 травня 2019 року делегація РФ намагалася провести засідання Радбезу ООН щодо українського закону про мову. Воно не відбулося через провал процедурного голосування за порядок денний на самому початку заходу.

Як повідомляв Укрінформ, тоді делегації Франції та Німеччини наголосили, що обговорення цього питання у день інавгурації Володимира Зеленського мало маніпулятивний характер, і пропонували Росії перенести засідання, але у Москві наполягли на його проведенні саме у визначену дату. Пізніше російський представник заявив, що зберігає за собою право знову ініціювати таке засідання пізніше у липні, коли закон набуде чинності.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-