Яке основне питання політичної системи України?

Яке основне питання політичної системи України?

Укрінформ
5 липня, 11:00 - Презентація експертних висновків  щодо основного питання політичної системи сучасної України 

Організатори:  ВУТ «Просвіта» ім. Т.Шевченка;  Українське юридичне товариство; Стратегічна рада об’єднання  «Республіканський простір».

Спікер: Микола Сірий – голова Стратегічної ради об’єднання  «Республіканський простір».

Коротко. Під час заходу будуть представлені висновки  експертів щодо  основного питання політичної системи сучасної України і за модерацією Миколи Сірого будуть визначені засади ефективного шляху його розв’язання.

Підсумкові матеріали:

Політична партія без ідеології не може організувати ефективне управління в суспільстві - експерт

Політична партія, яка приходить до влади без чіткого політичного портрету, не може здійснювати ефективне управління суспільством. Про це заявив голова Стратегічної ради об’єднання «Республіканський простір» Микола Сірий на пресконференції в Укрінформі. “Партія без ідеології, що би вона не говорила, що би вона не розповідала в суспільстві, вона сама іде до краху і суспільство веде до краху. Окрім того, в нашому середовищі, моїх колег, які доволі сильні спеціалісти з питань антикорупційної політики, ми хочемо подати ще один месидж: партія, яка приходить без ідеології, без чіткого політичного портрету, - це партія, яка буде роз’їдатися корупцією ”, - заявив Сірий. За його словами, партія без ідеології управляється інструментами особистих зв’язків і особистих симпатій, що утворює сприятливу основу для корупції. І суспільство ще не знає ефективних інструментів для боротьби з цим. “Сьогоднішнє захоплення тим, що ми змінили обличчя, захоплення тим, що завтра в Україні буде щастя, захоплення тим, що буде оновлена українська політика, на нашу думку, марне. З фахової точки зору, ми вважаємо, що все рівно навпаки. Україна не продемонструє найближчим часом ніякого нового макрону... Україна, якщо вона не схаменеться і не зрозуміє простих речей, буде мати дуже серйозні проблеми”, - сказав Сірий. Він також зазначив, що основною проблемою політичної системи в Україні є політична невизначеність: і з боку виборців, і з боку партій, політиків, і з боку урядовців. “Це надзвичайно небезпечна гра для всіх нас, незалежно від того, до яких політичних угруповань ми належимо... Ця гра веде в нікуди, із цієї гри немає позитивного виходу”, - наголосив Сірий.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-