Іспит IFOM для українських студентів-медиків: презентація результатів

Іспит IFOM для українських студентів-медиків: презентація результатів

Укрінформ
24 червня 14:00 - Презентація результатів американського тесту IFOM: чи потрібні іноземні тести українцям?

Організатор: Громадська організація «ВОКС УКРАЇНА».

Учасники: Інна Совсун - віце-президент Київської школи економіки; Сергій Мудрук - президент МГО «Універсальна екзаменаційна мережа»; Анастасія Петренко - Українська асоціація студентів-медиків; Олександр Лінчевський – заступник міністра охорони здоров'я України;  Сергій Петухов - заступник міністра юстиції України; Едуард Рубін -  в.о голови Центру тестування при МОЗ України; Олег Шаров - голова Директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН України; Сергій Квіт - професор НАУКМА; Олена Костюк - доцент кафедри неонаталогії НМАПО ім. Шупіка; Костянтин Ковалішин - перший віце-президент ГО Українська асоціація студентів; Ростислав Юзьків - вице-президент Української асоціації медичних студентів; Євген Ніколаєв - експерт аналітичної агенції "Освітні тренди".

Питання до обговорення:

Американський іспит IFOM для українських студентів-медиків: результати іспиту.

Перспективи введення іноземних текстів в Україні.

Чи потрібні українським вищим  навчальним закладам нові  системи оцінювання?

Тестова система оцінювання знань: як визначає рівень знань студентів?

Підсумкові матеріали:

В Україні 1-3 липня студенти-медики складатимуть міжнародний іспит IFOM

В Україні студенти третього курсу спеціальності “Медицина” 1-3 липня складатимуть міжнародний іспит з основ медицини (IFOM).

Про це сказала віце-президент Київської школи економіки Інна Совсун під час презентації результатів американського тесту IFOM в Укрінформі.

“IFOM може і має бути застосованим для незалежної оцінки якості освіти студентів-медиків в Україні, тому що КРОКи не працюють на виконання цієї функції. Саме тому IFOM з цього року є обов’язковим елементом єдиного державного кваліфікаційного іспиту для студентів-медиків. 1-3 липня студенти-медики будуть складати його в межах обов’язкового державного тесту. Тест для 1-3 липня вже було модифіковано на основі тих результатів, які ми отримали за результатами моніторингового дослідження”, - зазначила Совсун.

Вона висловила переконання, що IFOM має стимулювати студентів вчитися.

“IFOM неможливо домовитися купити, перескласти повторно за відкритими буклетами, тобто будь-яким чином зманіпулювати результатами IFOM”, - додала Совсун.

За її словами, IFOM фіксує рівень залишкових знань, "ті знання, які достеменно є в головах".

"Ми очікуємо, що результати третього курсу, який буде здавати IFOM зараз, будуть вищими”, - зауважила Совсун.

Водночас заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський зауважив, що IFOM - інструмент від Національної ради медичних екзаменаторів.

“Експерти, викладачі з різних університетів різних країн складають тестові запитання, котрі потрапляють до банку запитань Національної ради медичних екзаменаторів. Вони (запитання - ред.) перекладаються на національні мови, і даний іспит може бути проведений у різних країнах, різних університетах один і той же. Цим інструментом можна оцінити і порівняти якість медичної освіти, порівняти рівень підготовки студентів різних університетів, різних країн...”, - зазначив Лінчевський.

Він також нагадав, що 15 березня 2019 року було проведено моніторингове дослідження якості медичної освіти, в якому взяли участь 19 українських закладів вищої освіти. Дослідження проводилося для студентів-медиків 4 курсу, участь у ньому взяли понад 6 тисяч осіб.

Відео із заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-