«Цифрова школа». Презентація концепції національного освітнього проекту

«Цифрова школа». Презентація концепції національного освітнього проекту

Укрінформ
6 червня 12:00 - Презентація концепції національного освітнього проекту «Цифрова школа» 

Організатори: Укрінформ;  Асоціація сприяння глобалізації освіти та науки «SPACETIME».

Учасники: Олександр Кендюхов –  президент Асоціації сприяння глобалізації освіти та науки «SPACETIME», доктор економічних наук, професор; Валерій Биков - директор Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України, доктор технічних наук, професор, академік НАПНУ; Олексій Толкачов - президент Благодійного фонду «Омріяна Україна».

Довідково. Як повідомляє автор проекту Олександр Кендюхов,  концепція національного освітнього проекту «Цифрова школа» - це  безпрецедентний проект школи майбутнього, який змінить обличчя системи освіти в Україні.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі представили концепцію цифрової освіти

У четвер, 6 червня, в Укрінформі відбулася презентація концепції національного освітнього проекту “Цифрова школа”, який покликаний сприяти шкільній освіті в глобалізованому світі.

Проект презентував автор, президент ГО "Асоціація сприяння глобалізації освіти та науки “SPACETIME” Олександр Кендюхов.

"Концепція проекту - створення державної єдиної цифрової школи, на якій може проходити навчання будь-яка дитина, що знаходиться в будь-якій частині світу. Школа видає державний атестат про повну середню загальну освіту. Цифрова школа являє собою багатофункціональний освітній інформаційний цифровий сервіс, в якому учень може проходити навчання у режимі віддаленого доступу", - сказав Кондюхов.

Концепція передбачає, що в такій цифровій школі базовий термін навчання становитиме як і в звичайній - 12 років. Утім, вступ до неї можливий у будь-який клас після попереднього електронного тестування. У кінці навчання в кожному класі проходять відповідні випускні випробування з кожного предмету в електронному вигляді.

За його словами, така форма допоможе талановитим дітям, які випереджають шкільну програму. Також цифрова освіта вирішить питання доступу до освітніх ресурсів дітей, які проживають у віддалених районах, у сільській місцевості, на тимчасово окупованих територіях чи за межами України.

За твердженням Кондюхова, реалізувати такий проект можливо протягом року і, на його думку, його вартість є нижчою за вартість будівництва однієї звичайної школи.

"Я радився з експертами з інформаційних технологій з цього питання, вони робили попередні висновки щодо вартості і для запуску такого проекту, на їх думку, треба близько 100 тисяч доларів", - сказав Кондюхов.

Автор повідомив, що концепцію було надіслано в відповідні органи державної влади.

Як повідомлялося, 22 травня 2018 року МОН затвердило “Положення про Національну освітню електронну платформу”, основними цілями якої є: технологічне забезпечення реформи середньої освіти “Нова українська школа”; забезпечення учасників освітнього процесу електронними освітніми ресурсами і сервісами; безоплатне забезпечення школярів, інших здобувачів освіти, вчителів електронними підручниками; створення середовища для розвитку національного виробництва електронних освітніх ресурсів, сервісів та е-підручників; розвиток електронного навчання і формування цифрової компетентності учасників освітнього процесу в Україні.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-