«Коронація слова-2019»: деталі Церемонії нагородження лауреатів

«Коронація слова-2019»: деталі Церемонії нагородження лауреатів

Укрінформ
3 червня 15:00 - Церемонія нагородження лауреатів 19-го Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» 

Організатор: Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова».

Учасники: Тетяна Логуш – співзасновник Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»; Юрій Логуш - співзасновник Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»; Діана Попова – директорка Департаменту культури Київської міської державної адміністрації; Олексій Сергієнко – начальник відділу гуманітарної політики Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України;  Андрій Осіпов – член журі Міжнародного літературного конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова», голова правління Одеської кіностудії; Неоніла Струк – генеральний директор видавництва «Світ успіху»; Ярослав Джусь – засновник гурту «Шпилясті кобзарі».

Теми до обговорення:

Досягнення конкурсу «Коронація слова» за 19 років існування.

Підведення підсумків «Коронація-2019»: основні тенденції та несподіванки.

Стан сучасної української літератури, кіномистецтва в Україні.

Деталі Церемонії нагородження «Коронація слова-2019», яка відбудеться  6 червня на  «Літературному Оскарі» у Колонній залі КМДА.

Підсумкові матеріали:

Переможців 19-ої “Коронації слова” назвуть 6 червня у Києві

Імена кращих авторів 19-го Міжнародного літературного конкурсу “Коронація слова” оголосять на церемонії 6 червня у Колонній залі КМДА.

Про це повідомила співзасновник конкурсу “Коронація слова” Тетяна Логуш на прес-конференції в Укрінформі.

“Буде оголошено переможців у чотирьох основних номінаціях: п’єси, кіносценарії, пісенна лірика, романи”, - сказала Логуш.

Вона зазначила, що за роки існування конкурсу створено 48 фільмів, серед них є стрічки, які здобули перемоги на українських та міжнародних кінофестивалях. У виробництві знаходяться 65 фільмів. Твори багатьох авторів “Коронації...” вивчають за шкільною програмою. Є конкурс рецензій, багато нових номінацій, поступово заповнюється ніша, яка не була представлена ні вітчизняною літературою, ні хорошими перекладами українською мовою, — це нон-фікшн. З’явилася спеціальна відзнака мера Києва “Як тебе не любити...”.

“Такий конкурс - єдиний у світі, аналогів йому немає”, - підкреслила Тетяна Логуш.

Як зазначив другий співзасновник Юрій Логуш, вони із трепетом очікують на наступний рік — 20-річчя.

“Коли ми започатковували цей конкурс, а він анонімний - експерти читають рукописи, не знаючи прізвищ авторів, - ми не знали, чи він спрацює... А нині надходить 6 тисяч рукописів від людей, які в більшості випадків перший раз пишуть. Цього не було у 1998-99 роках. За цей час з’явилося близько тисячі нових письменників, видано близько тисячі нових романів, поставлено 37 п’єс”, - сказав Юрій Логуш.

Як зазначалося, на відзначення 20-річчя конкурсу заплановано випустити Науково-довідкове видання “Коронація слова”, над яким працює видавництво “Світ успіху” за підтримки Українського культурного фонду.

“Видання заплановано презентувати на Львівському форумі видавців у вересні цього року. Видання буде не тільки інформаційним, а й цікавим, є деякі інновації щодо подачі інформації, тим паче, що воно готується і для навчальних закладів. 1500 примірників видання буде надіслано до шкіл. На нього є запит. Вчителі-філологи, викладачі вишів очікують на таке видання з інформацією про авторів-переможців “Коронації слова”. Також видання буде цікавим для всіх, хто цікавиться українською літературою”, - розповіла генеральний директор видавництва “Світ успіху” Неоніла Струк.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-