«Бранці Кремля». Підсумки освітнього проекту Міністерства інформаційної політики України

«Бранці Кремля». Підсумки освітнього проекту Міністерства інформаційної політики України

Укрінформ
3 червня 10:00 - Підсумки освітнього проекту МІП «Бранці Кремля»

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Артем Біденко -  державний секретар Міністерства інформаційної політики України; Володимир Жемчугов - Герой України, радник міністра інформаційної політики України з освітніх програм; Олена Жемчугова -  координатор проекту «Бранці Кремля»; Олександр Кантур - координатор проекту «Бранці Кремля».

Коротко. «Бранці Кремля» - освітній проект Міністерства інформаційної політики України спрямований на національно-патріотичне виховання молоді. Протягом 2018-2019 навчального року було проведено 37 зустрічей зі студентами навчальних закладів різних регіонів України. Заходи відбувалися у форматі «відкритого мікрофону», де кожен зі студентів та присутніх мав змогу дізнатися як починалася війна на Сході країни, почути особисту історію Володимира Жемчугова, а також поставити своє запитання.

Підсумкові матеріали:

"Бранці Кремля" є одним із найважливіших проектів МІП - Біденко

Одним із найважливіших проектів Міністерства інформаційної політики України є освітній проект "Бранці Кремля", який спрямований на національно-патріотичне виховання молоді.

Таку думку висловив державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко на прес-конференції "Підсумки освітнього проекту МІП "Бранці Кремля" в Укрінформі.

"Ми знімаємо досить багато інформаційних фільмів, документальних фільмів, освітніх програм з питань інформаційної гігієни, з питань кібербезпеки, з питань того, як розрізняти неправдиві новини, і як вчитися читати новини в інтернеті та дивитися їх по телебаченню. Але на мою персональну думку, одним із найважливіших наших проектів є освітній проект Володимира Жемчугова, це персональні візити команди міністерства в вищі навчальні заклади України і пряме спілкування з молоддю", - сказав Біденко.

За його словами, кожен такий візит показує, що таке справжній патріотизм, який полягає не просто в красивих словах, чи співанні гімну України, а він має реальне практичне значення.

Герой України, радник міністра інформаційної політики України з освітніх програм Володимир Жемчугов зазначив, що просто перегляд фільму "Бранці Кремля" був би не таким цікавим для студентів, тому виникла думка робити такі зустрічі у форматі спілкування з молоддю.

“Після перегляду фільму зрозумів, що молоді це буде не дуже цікаво, тому що фільм тяжкий, він знятий документально, і найбільше показано розповіді учасників подій та їх родичів про те, що трапилося в 2013-2014 роках в Криму. Тому я запропонував зробити ці зустрічі у вигляді двох етапів, перший етап, це презентація фільму, показ короткого 9-ти хвилинного ролика, трохи розповідаємо про роботу міністерства і презентуємо книжки. А потім розповідаємо студентам про гібридну війну. На прикладі Криму розповідаємо, як все почалося, і вже детальніше розповідаю про Донбас, де я був учасником тих подій", - розповів Жемчугов.

Він зазначив, що зараз МІП почне працювати над проектом наступного навчального року. За його словами, студентам презентуватимуть нові фільми про історичні події в Криму та на Донбасі, а також вони продовжать спілкуватися зі студентами, відповідаючи на ті питання, які їх хвилюють.

Координатор проекту «Бранці Кремля» Олена Жемчугова додала, що цим проектом хотілося показати молоді, що вони живуть мирно, мають змогу вчитися, але десь там є людин, які борються за їх мирне життя. За її словами, протягом 2018-2019 навчального року було проведено 37 зустрічей зі студентами навчальних закладів різних регіонів України.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-