Моя кар’єра в Україні: погляд молоді. Підсумки конкурсу есе

Моя кар’єра в Україні: погляд молоді. Підсумки конкурсу есе

Укрінформ
31 травня 14:00 - Моя кар’єра в Україні: погляд молоді

Організатори: Центр «Розвиток КСВ», CareerHub, Перший  Український Міжнародний Банк за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Учасники: Олеся Кравченко - заступниця директора департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України;  Сергій Черненко - голова правління АТ «ПУМБ»; Марина Саприкіна - голова правління Центру «Розвиток КСВ»;  Тетяна Козловська - координаторка проекту «Моя кар’єра в Україні».

Коротко. Центр «Розвиток КСВ» спільно з партнером проекту (компанія ПУМБ) провели конкурс есе «Моя майбутня професія: планування та розвиток», до якого долучились учні  з 23 регіонів України.

Під час прес-конференції учасники конкурсу поділяться враженнями від зустрічей з топ-менеджерами та розкажуть, що вони дізналися про можливості для власного професійного розвитку в Україні.

Підсумкові матеріали:

Фіналісти проекту «Моя кар’єра в Україні» працювали з кращими топ-менеджерами

Учасники проекту «Моя кар’єра в Україні», які дійшли до фіналу, отримали можливість поспілкуватися з кращими топ-менеджерами України та керівниками передових компаній тих професій, які зацікавили їх.

Про це повідомила голова правління Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» Марина Саприкіна на прес-конференції в Укрінформі.

«Проект став драйвером системних змін. За ці 4 роки, поки він існує, ми охопили більше 4 тисяч молодих людей, які змогли наблизитись до своєї мрії. Ми б дуже хотіли, щоб молодь бачила, що Україна - це чудове місце для того, аби реалізовувати тут свої кар’єрні можливості. Завдяки партнерам ми формуємо надійну спільноту, яка буде розвивати Україну та допомагати молоді реалізовувати себе саме тут», - сказала Саприкіна.

Вона підкреслила, що Центр багато коштів інвестує саме в розвиток освіти та кар’єрне консультування молоді. Для 5 та 10 класів розроблені кар’єрні уроки, 120 шкіл України вже навчаються за цією програмою.

«Цього року ми отримали гриф МОН, а це означає, що ці уроки вже будуть розповсюджені по всій Україні» - зазначила вона.

Голова правління Першого українського міжнародного банку Сергій Черненко наголосив, що проект допомагає школярам зробити правильний вибір щодо професії і реалізуватися в ній.

«Великий бізнес повинен вміти віддавати, а не тільки заробляти. Тому ми повністю підтримали ідею цього проекту. Ми намагаємося ще більше розширити цей проект, залучаючи до нього наших клієнтів та партнерів, для того, щоб дати учасникам якнайбільше можливостей», - сказав Черненко.

Заступник директора департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України Олеся Кравченко наголосила на тому, що міністерство намагається надати молоді можливості для саморозвитку та самореалізації протягом життя.

«Профорієнтація - це те питання, яке є для нас дуже актуальним і важливим. Ми долучаємо всіх партнерів, які потрібні нам для реалізації якісної профорієнтації серед молоді», - сказала вона.

Кравченко додала, що в цьому проекті учасники змогли визначити свої цілі на майбутнє, а також здобули мотивацію рухатися вперед, щоб реалізувати свій потенціал саме в нашій країні.

Цього року учасники надіслали для конкурсу понад 1214 есе. У процесі відбору було визначено, що найактуальнішими для молоді є такі традиційні посади, як журналіст, вчитель, програміст, лікар та юрист.

Програма допомогла розширити уявлення учасників про майбутні професії. Організатори сподіваються, що учасники цієї програми зможуть ознайомити з цими професіями і решту школярів.

У прес-конференції взяли участь переможці конкурсу, які поділились своїми враженнями та сподіваннями. Вони переконані, що конкурс допомагає глибше пізнати обрану професію і зрозуміти, чи дійсно це те, чим вони хочуть займатися у майбутньому.

«Проект дав мені можливість поспілкуватися з найкращими топ-менеджерами України. Це дало мені неймовірну мотивацію та нові ідеї. Я мрію працювати у сфері космічної медицини. Сьогодні у мене була можливість відвідати найкращу в Україні лікарню, познайомитися з кваліфікованими лікарями, дізнатися, як працює новітнє обладнання. Я б дуже хотіла працювати саме в цій лікарні та створювати ще більше таких місць в Україні», - сказала учасниця проекту.

Організатори проекту - Міністерство молоді та спорту України, Центр «Розвиток КСВ», CareerHub та Перший український міжнародний банк - додали, що планують створення карти професій майбутнього за футуристичними прогнозами. А також розповіли про нову програму створення кабінетів кар’єрних консультантів у школах, університетах та кар’єрних хабах.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-