«Пісня над Дніпром»: Всеукраїнський фестиваль хорового мистецтва

«Пісня над Дніпром»: Всеукраїнський фестиваль хорового мистецтва

Укрінформ
23 травня 12.00 - Проведення Всеукраїнського фестивалю хорового мистецтва «Пісня над Дніпром» імені Анатолія Авдієвського

Організатор: Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень.

Учасники: Жанна Румко – заступник директора Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень; Галина Степаненко  -  режисер фестивалю,зав.відділом народної творчості КМЦНТ КД; Петро Андрійчук – член оргкомітету фестивалю, професор Київського національного університету культури і мистецтв, художній керівник Заслуженого народного ансамблю пісні і танцю «Дарничанка», заслужений працівник культури України; Світлана Кришталь – завідувач сектором образотворчого та декоративно–прикладного жанру КМЦНТ КД; Мар’яна Видрак – директор Студії по підготовці акторських кадрів при Національному заслуженому академічному українському народному хорі України ім. Г.Г.Верьовки; Роман Нагірний – ведучий фестивалю, режисер Народного фольклорного ансамблю «Червона калина» КП «Київський метрополітен»; Світлана Колєснікова - в.о.начальника відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Печерської РДА; Олександр Свердюк – художній керівник хору «Оболонь», учасник фестивалю; Світлана Гордієнко - науковий співробітник виставкового відділу Національного музею архітектури і побуту України.

Довідково. Фестиваль розпочнеться 26 травня 2019 року об 11.00 годині на території Культурно–мистецького комплексу «Співоче поле».

У Фестивалі беруть участь 33 профільні та аматорські хорові колективи України з академічною та народною манерою співу без  вікових обмежень.

Програма Фестивалю:

а) виступи хорових колективів;

б) показ автентичних українських костюмів;

в) інтерактив;

г) фотовиставка українських автентичних костюмів;

д) виставка образотворчого та декоративно–прикладного мистецтва;

е) 27 травня  - семінар  з представленням майстер–класу для керівників колективів-учасників Фестивалю на базі народного студентського хору ім. С.Павлюченка Київського національного університету культури і мистецтв.

Засновник Фестивалю – Київський міський центр народної творчості та культурологічних  досліджень.

Співорганізатори: Департамент культури  виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Національна всеукраїнська музична спілка.

Підсумкові матеріали:

На фестиваль хорового мистецтва "Пісня над Дніпром" приїдуть понад 30 колективів 

У рамках святкування Дня Києва на Співочому полі Печерського ландшафтного парку відбудеться Всеукраїнський фестиваль хорового мистецтва “Пісня над Дніпром” імені Анатолія Авдієвського.

Про це повідомила заступник директора Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень (КМЦНТ КД) Жанна Румко на прес-конференції в Укрінформі.

“Ми хочемо об’єднати, зібрати людей, громаду на Співочому полі, хочемо надихнути людей, щоб вони послухали та відчули оце прекрасне дійство. Воно буде проходити з самого ранку і аж до самого вечора. Воно буде надихати людей співати, відчувати оцю єдність хорового мистецтва. І, власне, це найголовніша місія нашого Центру”, - сказала вона.

Під час прес-конференції режисер фестивалю, завідувач відділом народної творчості КМЦНТ КД Галина Степаненко зазначила, що цього року фестиваль хорового мистецтва “Пісня над Дніпром” імені А. Авдієвського став всеукраїнським. За її словами, у цьому році фестиваль б’є рекорди за участі колективів - приїдуть 33 колективи з Вінницької, Івано-Франківської, Луганської, Полтавської, Черкаської, Сумської області, з міста Миколаєва, а також будуть хорові колективи з Києва і Київської області.

“Участь беруть і народні аматорські колективи з академічною і народною манерою співу, а також профільні колективи. І цьогоріч профільні колективи представляють хор “ANIMA” і народний хор імені Станіслава Павлюченка”, - сказала Степаненко.

Вона додала, що Україна завжди славилася гуртовим співом, і він є одним із найпоширеніших жанрів , українська пісня передає всю історію, все життя нації. За її словами, цей фестиваль є "святом душі", і колективи з радістю до них їдуть, навіть з самого далеку.

“Програма фестивалю дуже насичена, 26 травня не тільки співають хорові колективи, буде проведено дефіле-показ автентичного українського костюму тих регіонів, звідки приїхали колективи. Буде інтерактив з глядачами, тому що співи співами, а чи знають люди, які сидять під сценою українську пісню. Завжди, 13 років підряд програму у нас закінчував один із національних або муніципальних колективів міста Києва. Після фіналу буде виступати капела ім. Л. Ревуцького”, - сказала Степаненко.

Член оргкомітету фестивалю Петро Андрійчук зазначив, що на фестивалі завжди панує доброзичлива атмосфера.

"Приємно те, що цей фестиваль вже пару років носить ім’я насправді достойника нашого хорового мистецтва - Анатолія Авдієвського. Це теж надає йому значущості, авторитету. І в цьому конкурсно-фестивальному світі цей фестиваль не ставить собі за мету бути конкурсним, і це добре. Тому що, по-перше, він проводиться на Співочому полі, люди довільно приїздять, вони необмежені в стилі, в програмі, стилістиці і репертуарі. Тобто ми можемо спостерігати повний зріз хорового мистецтва без обмежень", - сказав він.

Співорганізаторами фестивалю є Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Національна всеукраїнська музична спілка.

Фестиваль розпочнеться 26 травня об 11.00 годині і триватиме до 19:00 на території Культурно–мистецького комплексу “Співоче поле”. 27 травня запланований семінар з представленням майстер–класу для керівників колективів-учасників фестивалю на базі народного студентського хору ім. С. Павлюченка Київського національного університету культури і мистецтв.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-