Президентська виборча кампанія в українських медіа

Президентська виборча кампанія в українських медіа

Укрінформ
20 травня, 11:30 - Президентська виборча кампанія в українських медіа.

Організатори: Комісія з журналістської етики»; «Платформа прав людини»; «Український інститут медіа та комунікації»; «StopFake» за підтримки проектів Ради Європи.

Учасники: Лариса Денисенко - радіоведуча, письменниця, правозахисниця; Єлизавета Кузьменко -  координаторка медіамоніторингу; Олег Медведєв - представник штабу Петра Порошенка;  Микита Потураєв - представник штабу Володимира Зеленського; Дмитро Золотухін - заступник міністра інформаційної політики України;  Оксана Романюк - виконавча директорка ГО «Інститут масової інформації», членкиня Комісії з журналістської етики; Максим Саваневський - керуючий партнер комунікаційної групи PlusOne, консультант з цифрових комунікацій; Ольга Юркова - медіаекспертка, співзасновниця «StopFake»; Роман Шрайк -  блогер, засновник сайту Site.ua; Віктор Трегубов - журналіст, головний редактор «Петр і Мазепа»; Світлана Остапа - членкиня Комісії з журналістської етики, голова Наглядової ради ПАТ «НСТУ» та заступниця шеф-редактора «Детектор медіа»;  Расто Кужель -  міжнародний експерт Ради Європи  (Словаччина); Катерина Коберник - шеф-редакторка «The Бабель»; Діана Дуцик - виконавча директорка ГО «Український інститут медіа і комунікації»; Сергій Томіленко - голова НСЖУ, член Комісії з журналістської етики; Світлана Єременко -  виконавча директорка Інституту ім. Пилипа Орлика; Валерій Іванов - президент Академії української преси, член Комісії з журналістської етики;  Андрій Куликов - голова Комісії з журналістської етики; Ольга Герасим’юк - перша заступниця голови Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення; Євген Радченко - заступник голови Центральної виборчої комісії; Вікторія Сюмар - голова Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики; Ольга Червакова -  народна депутатка України; Тетяна Попова -  експертка ГО «Інформаційна безпека»; Людмила Опришко -  адвокатеса, юристка ГО «Платформа прав людини».

Теми до обговорення:

Fireside chat – Гендерні аспекти висвітлення передвиборчої кампанії та виклики на майбутнє.

Нові реалії масових комунікацій. Соцмережі, нові медіа, блоги VS традиційні медіа.

Що пішло не так із контентом, стандартами, функцією журналістики? І як це виправити?

Питання законодавчого регулювання.

Довідково. Моніторинг проводився коаліцією громадських організацій – «Комісія з журналістської етики», «Платформа прав людини», «Український інститут медіа та комунікації» та «StopFake» за підтримки проектів Ради Європи «Підтримка прозорості, інклюзивності та чесності виборчої практики в Україні» та «Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в Україні», що імплементуються у рамках Плану дій Ради Європи для України на 2018-2021 рр.

Моніторинг здійснюється з січня по квітень 2019 року. Звіти українською та англійською мовами, а також методологію моніторингу можна переглянути на сайті Комісії з журналістської етики: http://www.cje.org.ua/.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/xPESDFBEVWUd5tiQ6

Подія в соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/events/561915307632432/

Підсумкові матеріали:

За період президентської виборчої кампанії було виявлено 82 порушення Кодексу етики серед ЗМІ - моніторинг

За період виборчої президентської кампанії із січня до квітня 2019 року було виявлено 82 порушення Кодексу етики українського журналіста серед ЗМІ.

Про це повідомив голова Комісії з журналістської етики Андрій Куликов під час круглого столу в Укрінформі "Президентська виборча кампанія в українських медіа".

"Обізнаність тих, хто обирає, їхня здатність опиратися маніпуляціям і, зрештою, доходити обгрунтованих рішень великою мірою залежить від неупередженості, чесності, точності нашої роботи. Ми маємо бути врівноваженими у нашій роботі, щоб люди у нашій аудиторії знали, що саме вони мають право розпоряджатися своїми голосами так, як вважають за потрібне, а не сахалися повсякчас у виборчих прихильностях залежно від того, на який матеріал натрапити", - сказав Куликов.

Він зазначив, що те, як люди працюють у засобах масової комунікації, розповідають про вибори, прямо впливає на те, як поводяться під час виборів ті, хто голосує, чи не голосує, а отже визначає наше спільне подальше життя.

"Ми маємо бути небайдужі у нашій роботі - ця небайдужість має полягати у виконанні професійних обов'язків за професійними стандартами. Досвід, набутий під час цього моніторингу, знадобиться нам не пізніше осені цього року - будуть парламентські вибори. Звісно, хочеться, щоби потреби в моніторингу не було, бо все було б чисто, бездоганно. Але для того, щоби зрештою було так, і потрібен моніторинг", - сказав Куликов. 

Відео заходу: Частина 1

Відео із заходу: Частина 2

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-