Освіта майбутнього 5.0. Підписання договору

Освіта майбутнього 5.0. Підписання договору

Укрінформ
17 травня 15:00 - Освіта майбутнього 5.0

Організатори: Національний центр «Мала академія наук України»; Всеукраїнська громадська організація Товариство «Знання» України.

Учасники: Станіслав Довгий – президент Національного центру «Мала академія наук України»; Василь Кушерець – голова правління ВГО Товариство «Знання» України; Дарина Кушерець – доктор юридичних наук; Марина Хмара – кандидат економічних наук; Андрій Гаджаман – кандидат історичних наук; Ольга Терещенко – амбасадор сучасних знань; Віра Іванчук – керівник асоціації випускників МАН; Валентин Фречка – винахідник (технологія створення паперу з опалого листя);  Гліб Карягін – винахідник (багатофункціональний наземний роботизований комплекс); Данило Коваленко – винахідник (утилізація відпрацьованих шин кріоакустичним методом).

Коротко. Під час прес-конференції молоді винахідники (автори технології створення паперу з опалого листя, багатофункціонального наземного роботизованого комплексу, способу утилізації відпрацьованих шин) розкажуть про свій досвід, а також буде підписано договір про співробітництво щодо розвитку «Освіти 5.0» між Національним центром «Мала академія наук України» та Всеукраїнською громадською організацією Товариство «Знання» України.

Підсумкові матеріали:

Мала академія наук та “Знання” спільно допоможуть юним ученим

Мала академія наук та Товариство “Знання” підписали договір про співробітництво щодо розвитку “Освіти 5.0”.

Підписання договору відбулося у п'ятницю в Укрінформі

“Наша держава має головний ресурс — це наша молодь, наші таланти, які сьогодні незважаючи на ті проблеми, які є в освіті, на матеріально технічну базу в школах, продовжують перемагати в міжнародних конкурсах. Сьогодні Товариство “Знання”, це інструмент як донести знання до людей, і таке поєднання самого середовища знань з Малою академією наук, де сьогодні близько 250 тисяч школярів, дасть змогу їм осягнути нові спеціальності”, - сказав на підписанні угоди президент Малої академії наук Станіслав Довгий.

Співпраця буде реалізовуватися через Університет сучасного знання, який заснований Товариством “Знання”.

“Ми охоплюємо всю Україну, фактично ми представляємо коледжі, інститути, і в цілому Університет сучасних знань”, - розповів голова правління ВГО Товариство “Знання” Василь Кушерець.

Також в Укрінформі учні МАН презентували свої проекти, деякі з них вже знаходяться на етапі впровадження.

Наприклад, проект колишнього МАНІвського учня Валентина Фречки з утилізації опалого листя і переробки його на папір. Проект пішов в “успішне виробництво, зараз в Житомирській області, за підтримки приватного підприємства відбувається його реалізація,” - сказав Фречка.

Ще один проект МАНівського учня Данила Коваленка передбачає утилізацію відпрацьованих шин кріоакустичним методом. “Метод полягає в тому, що шини охолоджуються і подрібнюються ультразвуковою хвилею. В результаті ми отримуємо гумову крихту, яка може потім використовувати повторно. Ця технологія є новою і зараз ми намагаємося ії провадити в промисловість”, - розповів Коваленко.

Проект ще одного учня МАН, Гліба Карягіна, стосується забезпечення безпеки людини при роботі з небезпечними приладами, небезпечними матеріалами. Це робот, якого можна, за словами Карягіна, використовувати, зокрема, при розмінуванні, при роботі на територіях з радіоактивним забрудненням, для підвозу боєприпасів чи для евакуації поранених тощо.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-