Відзначення 75-х роковин депортації 1944 року - геноциду кримськотатарського народу

Відзначення 75-х роковин депортації 1944 року - геноциду кримськотатарського народу

Укрінформ
16 травня 11:00 - Відзначення 75-х роковин депортації 1944 року - геноциду кримськотатарського народу

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Еміне Джапарова - перший заступник міністра інформаційної політики України; Рефат Чубаров - народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу; Алім Алієв - програмний директор ДП «Кримський дім»; Олег Щербина - продюсер документального фільму "1944"; Халіл Дервішев - резидент Кримської проектно-освітньої платформи Q-hub.

Коротко. Учасники прес-конференції презентують план меморіальних заходів, присвячених пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу 1944 року.

Підсумкові матеріали:

У МІП закликали українців долучитись до мітингу пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу

Перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова закликала українців долучитись до скорботного мітингу пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу 1944 року та інших пам'ятних заходів.

Про це вона зазначила під час прес-конференції в Укрінформі.

"Чому важливо бути на Майдані і на інших заходах? Окрім того, що це є актом солідарності, це є підтвердженням тим, хто сьогодні живе в окупованому Криму, що ми є дійсно однією політичною нацією, незважаючи на окупацію та інші виклики", - зазначила Джапарова.

За її словами, українці участю у на жалобних заходах зможуть зруйнувати і наративи російських ЗМІ про те, що "Україна нічого не робила для кримських татар протягом незалежності і сьогодні нічого не робить".

"Офіційна частина відзначення цього дня фактично розпочнеться 17 травня заходом, коли ми будемо демонструвати фільм "1944" - 44-хвилинну документальну стрічку", - додала Джапарова.

Перший заступник міністра інформаційної політики відмітила, що показ відбудеться у закритому форматі для представників ЗМІ.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві на майдані Незалежності 18 травня пройде скорботний мітинг пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу у 1944 році. Також ряд пам'ятних заходів пройде в регіонах України та за кордоном.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-