«Іпотека під 5%». Презентація Громадського проекту

«Іпотека під 5%». Презентація Громадського проекту

Укрінформ
21 травня 12:00 - Презентація Громадського проекту «Іпотека під 5 %» 

Організатори: Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву»; Благодійна організація «Благодійний фонд «Долучайся-допомагай».

Учасники: Іван Парух – заступник голови Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву»; Ігор Козловський – вчений, релігієзнавець, громадський діяч, заступник директора Благодійної організації «Благодійний фонд «Долучайся-допомагай»; Юлія Дрюк-Ілляшенко – голова правління Громадської організації «Мій.Дім.Юа», засновник та директор Благодійної організації «Благодійний фонд «Долучайся-допомагай», автор та керівник Громадського проекту «Іпотека під 5%».

Коротко. Учасники прес-конференції презентують новітній підхід щодо вирішення проблеми відсутності житлової іпотечної програми з низькою відсотковою ставкою в Україні. В основі даного підходу лежить згуртування населення країни та бізнесу задля вирішення соціальних потреб громадян України. Це дозволить частково знайти ресурс всередині країни для запуску іпотечної програми, а також звернути увагу донорів на необхідність виділяти кошти на вирішення житлових проблем.

Деталі проекту за посиланням: http://dodo.org.ua/

Підсумкові матеріали:

Програма «Іпотека під 5%» для ВПО дозволить їм придбати житло за досить лояльних умов

Житлова програма «Іпотека під 5%» для внутрішньо переміщених осіб має надати можливість таким особам придбати житло за досить лояльних умов кредитування: низькою кредитною ставкою, великим терміном погашення та лояльними вимогами до віку кредитора.

Про це під час презентації Громадського проекту «Іпотека під 5 %» в Укрінформі сказав заступник голови Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Іван Парух, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми як установа, яка реалізовує доступне житло, в контексті впровадження програми, що полягає у компенсації частини вартості житла для внутрішньо переміщених осіб та для учасників АТО у розмірі 50% вартості житла, зіткнулись з проблемою, що насправді значна кількість людей не мають можливості сплатити іншу частину, тобто ці 50%. Тому багато людей звертаються з проханням прокредитувати цю частину коштів. Ми звернулись до міжнародних партнерів з проханням впровадити такий механізм кредитування. Умови. які ми бачимо і які будуть посильні для такої категорії населення. - це 5% річних, кредит на 20-30 років та кредит із першим внеском у розмірі 10% від вартості житла", - сказав Парух.

Аби стати учасником цієї програми, особа повинна відповідати кільком критеріям: мати реєстрацію внутрішньо переміщеної особи; не мати власного житла на підконтрольній Україні території; до досягнення пенсійного віку має залишатися не менше 5 років, а залишок доходів з розрахунку на 1 члена сім'ї після сплати зобов'язань за позикою не повинен бути меншим за прожитковий мінімум.

Фінансувати вищезгадану програми передбачається шяхом залучення коштів від донорів і благодійних внесків. Всі кошти, що будуть залучені від донорів та благодійників, будуть направлені виключно на дію програми і залишаться в програмі за допомогою реверсу, а процентна ставка дозволить скоротити ризик знецінення коштів.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-