Обговорення  Проекту Закону України  «Про критичну інфраструктуру та її захист»

Обговорення Проекту Закону України «Про критичну інфраструктуру та її захист»

Укрінформ
17 травня 11:00 - Обговорення Закону України (проект) «Про критичну інфраструктуру та її захист» 

Організатори: МГО «Міжнародна антитерористична єдність»;  ГО «Соціальна справедливість»;  Всеукраїнське об`єднання роботодавців у галузі охоронної діяльності «Федерація професіоналів безпеки».

Учасники: Алла Шлапак - «Соціальна справедливість»; Сергій Сидоренко - «Федерація професіоналів безпеки»; Іван Пєтухов - Український союз промисловців і підприємців;   Олег Гусєв - Український союз промисловців і підприємців;  Володимир Борецький - «Федерація професіоналів безпеки»; Олександр Суходоля - Національний інститут стратегічних досліджень.

Модератор: Олександр Дічек - президент МГО «Міжнародна антитерористична єдність», експерт з безпеки ГО «Соціальна справедливість».

До участі запрошені: представники Кабінету Міністрів України, закордонні і вітчизняні вчені та експерти, громадські діячі.

Коротко. Мета заходу – широке обговорення законопроекту задля реалізації в національному законодавстві Резолюції Ради Безпеки ООН 2341 від 13.02.2017  «Захист критичної інфраструктури від терористичних атак», внесену Україною.

Резолюція має на меті підвищення ефективності міжнародних зусиль та комплекс мір з реалізації національних програм боротьби з тероризмом, зокрема в рамках Глобальної контртерористичної стратегії ООН

Контактна особа - Тетяна Микита (тел.:  063 584 96 94, e-mail: st.tatiana.st@gmail.com).

Підсумкові матеріали:

Законопроект про захист критичної інфраструктури має враховувати інтереси представників недержавної сфери безпеки - експерт

Законопроект "Про критичну інфраструктуру та її захист" має враховувати інтереси представників недержавної сфери безпеки, зокрема охоронних і детективних агентств.

Про це сказав під час круглого столу в Укрінформі голова об'єднання «Федерація професіоналів безпеки» Сергій Сидоренко.

"У законопроекті потрібно згадати про службу безпеки системних суб'єктів господарювання, що діють протягом десятиліть, але не отримали законодавчого визначення, а їх працівники - правового статусу", - заявив він.

За словами Сидоренка, недержавна система безпеки потребує комплексного законодавчого визначення і об'єктивного організаційного позиціонування у системі національної безпеки.

"Недержавна система охорони і безпеки перебуває у готовності вийти на нові рівні - як у сфері законодавчого та нормативного забезпечення, так і у сфері нової якості послуг на підставі національних вимог та корпоративних стандартів", - додав голова Федерації професіоналів безпеки.

Він вважає, що у законопроекті "Про критичну інфраструктуру та її захист" мають бути враховані такі важливі для представників недержавної системи безпеки новели, як визнання повноважень операторів недержавної системи безпеки у захисті критичної інфраструктури - у розділі законопроекту про державно-приватне партнерство.

Крім того, наголосив Сидоренко, важливим є розподіл повноважень щодо охорони найбільших об'єктів критичної інфраструктури першої та другої категорії між уповноваженими державними інституціями в особі Нацгвардії, Нацполіції та іншими військовими формуваннями.

Голова об'єднання «Федерації професіоналів безпеки» зауважив, що нині законопроект перебуває на узгодженні Міністерства економічного розвитку і торгівлі для подальшого винесення його на розгляд урядового комітету. "А коли цей законопроект потрапить до Верховної Ради - невідомо, не кажучи уже, коли він буде розглядатися...", - сказав Сидоренко.

За підсумком круглого столу чотири громадські організації - МГО «Міжнародна антитерористична єдність», ГО «Соціальна справедливість», Всеукраїнське об’єднання роботодавців у галузі охоронної діяльності, «Федерація професіоналів безпеки» - ухвалили резолюцію на підтримку законопроекту "Про критичну інфраструктуру та її захист".

Як повідомлялося, 6 грудня 2017 року Кабмін опублікував Концепцію створення державної системи захисту критичної інфраструктури України, яка була розроблена Мінекономрозвитку разом з Національним інститутом стратегічних досліджень та Службою безпеки України.

Передбачається, що ця концепція стане основою для створення державної системи захисту об’єктів критичної інфраструктури, порушення роботи яких може завдати шкоди національним інтересам України. У ній наведено визначення усіх ключових понять та запропоновано механізм взаємодії державних органів.

Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів, Мінекономрозвитку розпочало розробку проекту закону України “Про критичну інфраструктуру та її захист”, створивши відповідну робочу групу.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-