Всеукраїнський відкритий урок «Європа починається з тебе»

Всеукраїнський відкритий урок «Європа починається з тебе»

Укрінформ
15 травня 9:00 - Всеукраїнський відкритий тренінг «Європа починається з тебе», присвячений святкуванню  Дня Європи в Україні 

Організатори: Міністерство інформаційної політики України; Офіс віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції; Міністерство освіти та науки України за підтримки проекту ЄС «Association4U» та Google Україна. 

Учасники: Еміне Джапарова - перша заступниця міністра інформаційної політики України;  Іванна Климпуш-Цинцадзе - віце-прем’єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції; Майкл Щур - український тележурналіст, актор, сценарист і музикант.

До онлайн-уроку запрошуються учні 8-11 класів усіх загальноосвітніх навчальних закладів України.

Довідково. Захід спрямований на популяризацію європейських демократичних цінностей та європейської інтеграції серед учнів, формування «європейської свідомості» та відчуття «громадянина Європи», усвідомлення серед молодих українців своєї приналежності до Європи.

На YouTube-каналі «Укрінформ» буде забезпечено онлайн-трансляцію, і тому всі школи матимуть можливість дистанційно долучитися до заходу, а також використати матеріали відкритого уроку в майбутньому.

Додаткова інформація за електронною адресою: illyaudovychenko@gmail.com (Ілля Удовиченко).

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі провели перший відкритий урок-тренінг "Європа починається з тебе"

В Україні вперше проведено Всеукраїнський відкритий тренінг “Європа починається з тебе”, присвячений святкуванню Дня Європи в Україні.

Онлайн-урок пройшов у прес-центрі Укрінформу.

“Ми вперше робимо такий урок, уперше маємо таку кількість партнерів по всій Україні і будемо сьогодні говорити про Європу, про Європейський Союз, про цінності, про звички, про мрії”, - зазначила перед початком уроку віце-прем’єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона підкреслила, що Україна протягом століть належала до європейської сім’ї народів, проте потім і кілька століть поспіль нам намагалися нав’язати іншу ідентичність.

“І сьогодні, повертаючись до своїх витоків, до свого розуміння, хто ми є, необхідно себе повернути на ментальну, культурну, історичну мапу європейської цивілізації”, - переконана урядовець.

Водночас вона висловила думку, що об’єднана Європа “з’явилася із мрії”, коли після Другої світової війни країни шукали шляхи, щоб позбутися у майбутньому воєн. Тоді, за її словами, політики знайшли цей спосіб через співпрацю, через взаємодію і саме так почав творитися Європейський Союз.

Климпуш-Цинцадзе зауважила, що нині ЄС складається з 28 країн й він утворився через усвідомлення спільних викликів, завдань, мрій, які держави вирішили для себе спільно реалізовувати.

“Сьогодні ЄС є простором країн, де люди живуть у демократії, у повазі до верховенства права, до прав окремої людини. Це є визначальним, це те, що відрізняє цей простір від будь-яких інших просторів. Тому мені здається, що нам принципово важливо повернутися туди, додому, в європейську родину і бути рівним серед рівних”, - наголосила віце-прем’єр-міністр.

У свою чергу перша заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова зауважила, що освітня культура в ЄС також відрізняється від нинішньої української.

“Коли в мене була можливість доторкнутися до системи освіти у Європі, головною різницею між нашою системою і їхньою я усвідомила, що це те, що у них відсутня культура списувати”, - розповіла вона та додала, що “ті знання, які ви отримуєте, це ваша інвестиція”.

Захід транслювався наживо й участь у тренінгу дистанційно взяли учні 8-11 класів 2164 шкіл по всій Україні.

Під час уроку-тренінгу учні, присутні в прес-центрі, та його ведучий український тележурналіст, актор, сценарист і музикант Майкл Щур обговорювали й дискутували на різні теми щодо цінностей та життя в Україні і ЄС, говорили про євроінтеграцію Української держави та ментальність українців і європейців тощо.

Урок спрямований на популяризацію європейських демократичних цінностей та європейської інтеграції серед учнів, формування “європейської свідомості” та відчуття “громадянина Європи”, усвідомлення серед молодих українців своєї приналежності до Європи.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-