Національний екзит-пол`2019 у день виборів. Другий тур: результати опитування станом на 18:00

Національний екзит-пол`2019 у день виборів. Другий тур: результати опитування станом на 18:00

Укрінформ
21 квітня 19:45 - Національний екзит-пол`2019 у день виборів. Другий тур

Організатори: Фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва»; Укрінформ.

Учасники: Ірина Бекешкіна  – директор  Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва; Євген Бистрицький – голова Наглядової Ради проекту «Національний екзит-пол 2019», представник ГО «Виборча Рада UA»; Андрій Биченко  –  директор соціологічної служби Центру Разумкова; Володимир Паніотто – генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології.

Коротко. Під час прес-конференції будуть  оприлюднені результати опитування станом на 18:00.

Національний екзит-пол під час президентських виборів 2019 проводиться Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва в рамках проекту «Національний екзит-пол 2019», що здійснюється за фінансової підтримки Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні, Представництвом Європейського Союзу в Україні, Міжнародним фондом «Відродження», Посольством Канади в Україні.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом.  Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Прес-конференція буде транслюватись онлайн на сайті Укрінформ за посиланням: https://www.ukrinform.ua/block-conferences та на головній сторінці сайту в блоці Прес-центр і на YouTube-каналі Укрінформ за посиланням: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

По закінченню онлайн-трансляції, відео з прес-конференції буде доступне за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1pxn9TNCCrcyxLZagSyx34h7XBTUbzLll?usp=sharing

Підсумкові матеріали:

Національний екзит-пол: На виборах Президента Зеленський набирає 73,2% голосів, Порошенко — 25,3%

За результатами Національного екзит-полу станом на 18:00, на виборах Президента України шоумен Володимир Зеленський набирає 73,2% голосів виборців, а чинний глава держави Петро Порошенко — 25,3%. При цьому 1,5% респондентів вказали, що викресли обох кандидатів або зіпсували бюлетень.

Такі дані Національного екзит-полу, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва", оприлюднено на прес-конференції в Укрінформі.

Польовий етап дослідження "Національний екзит-пол-2019" здійснюють дві провідні українські соціологічні компанії – Київський міжнародний інститут соціології та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

Генеральна сукупність екзит-полу – виборці, які проголосували на виборчих дільницях на території України (крім спеціальних дільниць – лікарні, тюрми, військові частини, закордонні дільниці, та за винятком окупованих територій).

Вибірка є репрезентативною для України в цілому та для її 4 регіонів (захід, центр, схід, південь). Кількість виборчих дільниць – 300 (по 150 для кожної соціологічної компанії). На кожній виборчій дільниці працювали два-три інтерв’юери. Усього їх задіяно близько 750. Обсяг вибірки – близько 13 тисяч респондентів.

Застосовувалася методика "таємного голосування", оскільки вона зменшує кількість відмов і суттєво підвищує надійність даних екзит-полу.

Статистична похибка вибірки з урахуванням дизайн-ефекту не перевищує 1,3%, але є ще систематичні похибки, які залежать від різних чинників (щирість респондентів, погодні умови тощо). Виходячи з досвіду попередніх екзит-полів, що були проведені за такою самою методологією, соціологи припускають, що похибка вибірки не перевищує 3%.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-