Проміжні підсумки Національної премії для журналістів «Media etc. 3.0»

Проміжні підсумки Національної премії для журналістів «Media etc. 3.0»

Укрінформ
18 квітня 12:00 - Проміжні підсумки Національної премії для журналістів «Media etc. 3.0»  

Організатор: Оргкомітет Національної премії для журналістів «Media etc. 3.0».

Учасники:  Андрій Куликов  - голова журі «Media etc. 3.0», журналіст, медіа-експерт, посланець толерантності ПРООН, голова правління «Громадського радіо»; Олена Хотенко - голова оргкомітету «Media etc. 3.0», голова Ради «Інституту податкових реформ», віце-президент Асоціації платників податків України; Ігор Чичкань - шеф-редактор радіостанції «Голос столиці», екс-випусковий редактор «5 каналу»; Олександр Крамаренко - головний редактор журналів «Корреспондент» та «Деньги.UA»; Руслан Анфілов - керівник експертної групи, голова Ради «Фундації креативного бізнесу»; експерти конкурсу; Михайло Радіо - заступник голови оргкомітету Національної премії для журналістів «Media etc. 3.0».

Коротко. Учасники «круглого столу»  підіб’ють проміжні підсумки Національної премії «Media etc. 3.0», оголосять кількість поданих робіт та роз’яснять методику оцінювання робіт експертами.

«Media etc. 3.0» — це Національна премія для медійників, що спеціалізуються на економічній проблематиці та висвітлюють процес реформування економіки України, зміни у податковій сфері, розвиток вітчизняного підприємництва.

Підсумкові матеріали:

На здобуття Національної премії «Media etc. 3.0» подано 261 роботу

На здобуття Національної премії для журналістів «Media etc. 3.0» за кращий журналістський матеріал з економічної тематики подано 261 роботу.

Такі проміжні підсумки оголошено під час круглого столу в Укрінформі.

“Від вас (журналістів — ред.) залежить те, наскільки ми будемо розуміти економічну, податкову, митну політику нашої держави у майбутньому. ... Нам потрібна не віра у різноманітні обіцянки, від кого б вони не походили, а знання. Звичайно, неможливо опанувати все, але ті подачі фахових журналістів, які зрештою здобувають премії у національному змаганні «Media etc. 3.0», загалом підносять рівень медіа-грамотності у суспільстві. І тоді суспільство, люди здатні на помірковані рішення”, - сказав голова журі «Media etc. 3.0» журналіст Андрій Куликов.

Голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна додала, що через такі премії потрібно показувати країні людей, які відповідають званню “журналіст". "І ті, хто буде переможцем цієї премії, мають бути на ринку праці тими людьми, яких перш за все захочуть брати на роботу, які дають той продукт, який потрібний споживачам. Ми повинні показати Україні і суспільству, кого варто читати і варто сприймати”, - сказала вона.

Як зазначалося, станом на квітень надійшла 261 робота, при цьому 25 з них належать студентам.

Щодо номінацій, то на здобуття Журналістської премії регіональних ЗМІ за кращу публікацію подано 133 роботи, за кращий радіорепортаж — 11 робіт, за кращий відеорепортаж — 32 роботи.

На Національну журналістську премію за кращу публікацію претендують 63 роботи, за кращий радіорепортаж — 3 роботи, за кращий відеорепортаж — 19 робіт.

Загалом свої роботи представили журналісти з 17 областей, набільше надійшло зі Львівської, Київської, Вінницької та Одеської.

Кожну роботу оцінюватимуть два експерти: з медіасфери (на дотримання журналістських стандартів) та з економічної або юридичної сфери (на змістовність).

Критерій оцінювання та висновки експертів будуть узагальнюватися оргкомітетом премії.

Переможців буде обрано у травні.

В 2019 році до журі премії увійшли голова правління “Громадське радіо” медіа-експерт Андрій Куликов, головний редактор журналів “Корреспондент” та “Деньги.Ua” Олександр Крамаренко, журналіст “РБК-Україна” Владислав Красінський, економіст, голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук, журналіст телеканалу СТБ Дмитро Литвиненко, шеф-редактор радіостанції “Голос столиці” Ігор Чичкань, голова Ради «Інституту податкових реформ», віце-президент Асоціації платників податків України Олена Хотенко.

Загалом до оцінювання робіт долучиться 23 ескперти в галузі економіки, права, журналістики, серед яких журналіст і письменник Андрій Цаплієнко, керівник АЦ “Solutions Development and Support Group” Олексій Мустафін, голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна та інші.

Національна премія «Media etc. 3.0» заснована ГО “Громадське радіо” та ГО "Інститут податкових реформ" у 2016 році з метою сприяння якісному та оперативному висвітленню журналістами процесів реформування економіки України.

До участі у конкурсі запрошуються журналісти, які займаються професійною діяльністю у штаті чи поза штатом вітчизняних друкованих видань, телеканалів, радіостудій та інтернет-видань, а також незалежні журналісти, фрілансери, блогери, що сплачують податки в Україні.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-