«Перемагають лише переможці». Презентація книги Сергія Тихого

«Перемагають лише переможці». Презентація книги Сергія Тихого

Укрінформ
24 січня 15:00 - Перемагають лише переможці: презентація нової  книги Сергія Тихого - головного редактора оперативної аналітики Укрінформу

Організатор: Укрінформ.

Учасники: Ольга Герасим'юк - перший заступник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення;  Олександр Харченко - генеральний директор ІА «Укрінформ»; Сергій Тихий - головний редактор оперативної аналітики ІА «Укрінформ»; відомі журналісти: Володимир Цибулько, Альона Яхно та ін. 

Довідково.  У своїй книзі Сергій Тихий звертається до співвітчизників, до людей, котрі вболівають за  майбутнє України.  Автор зауважує, що перемога дається лише тим, хто її достойний і вірить в неї. Сергій Тихий також акцентує на тому, що українцям час змінюватись, необхідно позбавлятися заниженої самооцінки, треба  переставати бути вічно ображеними та упослідженими, не можна вічно скаржитися на обставини і чиюсь злу волю. Звідси й назва книжки -  «Перемагають лише переможці». 

Працюючи над книгою Сергій Тихий спеціально поговорив з відомими українцями:  кінорежисером, лауреатом Шевченківської премії Ігорем Кобриним, доктором політичних наук Володимиром Куликом та журналісткою Ольгою Мусафіровою. Інтерв'ю  з ними опубліковані на сайті Укрінформу, а найскравіші цитати з них - в книзі «Перемагають лише переможці».

Розділи книги побудовані за принципом питання-відповідь.  Запитання виникли із блогів  автора на Фейсбуці. Вони - про наше сьогодення на тлі україно-російської війни ХХI століття , тому він  називає  їх з воєнним «відтінком» - блог-пост. По одному блог-посту поставлено, як епіграф до кожного розділу. Ознайомитись з розділами можна на сайті Укрінформу. Втім, книга «Перемагають лише переможці» вже вийшла друком і буде представлена на презентації. 

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували книгу Сергія Тихого "Переможуть лише переможці"

В Укрінформі відбулася презентація книги "Переможуть лише переможці" відомого журналіста, головного редактора “Газети по-київськи”, а нині головного редактора відділу оперативної аналітики в агентстві Сергія Тихого.

Як розповів автор, у книзі містяться роздуми про те, який шлях пройшла Україна за останні роки, як змінилася, і про відповідальність українців за майбутнє, як своє, так і країни.

“Мені здається, що в житті кожної людини настає такий момент, коли треба подивитися на себе і запитати: а які ти маєш взагалі переконання, що ти думаєш з того чи іншого приводу? Здається, що просто бути таким собі обивателем в хорошому сенсі цього слова і чекати, як повернеться історія, як повернеться влада, в якій країні, в результаті, будеш жити ти і твої нащадки... Мені хотілося нагадати людям, що треба, принаймні, кожному обивателю, але уявляти собі майбутнє, хотіти конкретного майбутнього для своєї країни”, - сказав Тихий.

На думку автора, саме з цим усвідомленням власного майбутнього у українців є проблеми.

Автор визначив для себе певне коло проблем і питань (які дотичні і до долі кожного українця), на які дає відповіді. Водночас, у книзі є і спогади автора про кожну визначну подію в новітній історії Україні, які вже стали певними віхами і потребують переосмислення, аналізу і визначення напрямків, у яких вони будуть розвиватися. Це і питання двох революцій і війни, яку зараз переживає країна, і переосмислення певних історичних фактів, питання мови і комплексу меншовартості українців, болісні і критичні моменти в історії України, які ми маємо усвідомити, тощо.

До книги також включені три інтерв'ю: з кінорежисером, лауреатом Шевченківської премії, автором документального фільму про 1918 рік “Апельсинова долька” Ігорем Кобриним, науковцем, співробітником Інституту політичних та етнонаціональних досліджень ім. Кураса Володимиром Куликом та журналістом, власкором “Новой газеты” в Україні Ольгою Мусафіровою.

Як зазначив на презентації генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко, символічно, що роздуми стосовно відповідальності українців за свою долю суголосні тому, що 100 років назад говорив Дмитро Донцов, який очолював Державне телеграфне агентство (згодом воно називалося РАТАУ, ДІНАУ, а тепер Укрінформ).

“Сьогодні ми відкрили пам'ятну дошку Дмитру Донцову. Хочу навести його цитату: “Роки 1917-18 ще повторяться. Тоді треба буде, щоб на чолі нації стояла нова провідна верства, яка об'єднає і поведе за собою націю, не об'єднуючись з живими трупами і не радячись із слабкими про силу, сліпими - про світло, а з розбійниками - про мир і згоду”. Своєрідним продовження цієї лінії є книга Сергія Тихого. Як Донцов розумів, що лише люди, які вірять у свою перемогу, можуть перемогти, так і Сергій Наумович цю лінію сформулював. І дуже прикметно, що заголовок книги “Перемагають лише переможці”, але, з іншого боку, є підзаголовок: “Книга про те, що українцям час змінюватися”. Він теж показує, що лише віри сліпої та уповання на те, що все зробить президент або парламент, теж замало”, - наголосив Харченко.

Презентації книги Сергія Тихого “Перемагають лише переможці” відбудуться найближчим часом у Одесі, Львові, Ужгороді. Книга буде розповсюджуватися в одній із мереж книжкових магазинів.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-