Позашкільна освіта - 2018: десять перемог

Позашкільна освіта - 2018: десять перемог

Укрінформ
21 грудня 12:00 - Позашкільна освіта - 2018: десять перемог

Організатори: Міжнародна асоціація позашкільної освіти; Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, інженерно-педагогічний факультет, кафедра позашкільної освіти; Видавнича група «Шкільний світ»; Інститут екології економіки і права; Міжнародний центр балтійсько-чорноморських досліджень та консенсусних практик.

Учасники: Олена Биковська - президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти; Марина Мосієнко - генеральна директор  Видавнича група "Шкільний світ"; Руслан Гурак - голова Державної служби якості освіти України; Валентина Хіврич - генеральний директор директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН України; Петро Саух - академік-секретар Національної академії педагогічних наук України; Ірина Малигіна - Комітет Верховної Ради України з питань науки i освіти.

Коротко. Під час заходу буде представлена презентація досягнень і перемог позашкільної освіти у 2018 р., а також відбудеться нагородження почесними відзнаками «Лідер позашкільної освіти - 2018».

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі підбили підсумки розвитку позашкільної освіти у 2018 році

Основними подіями у сфері позашкільної освтіи у 2018 році можна назвати акредитацію відповідної освітньо-професійної програми та розвиток інклюзивного навчання.

Про це розповіла президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувач кафедри позашкільної освіти університету ім.Драгоманова Олена Биковська на прес-конференції в Укрінформі.

“Підбиваючи підсумки, ми визначаємо ті найбільші події, які плинули перш за все на розвиток самої галузі позашкільної освіти. Головною особливістю 2018 року було об'єднання і співпраця органів законодавчої влади Міністерства освіти та науки, практиків і громадськості у питанні розвитку позашкільної освіти. Одна з подій — акредитація освітньо-професійної програми з позашкільної освіти”, - сказала Биковська.

Серед подій, які вплинули на розвиток позашкільної освіти в 2018 році, учасники прес-конференції відзначили підтримку і розвиток інклюзивного навчання в закладах позашкільної освіти, забезпечення доступності до такої освіти дітям з особливими освітніми потребами завдяки прийнятим Верховною Радою змінам у законодавство, співпрацю з Міністерством освіти та науки, спільно з яким була підготовлена “Стратегія розвитку позашкільної совіти”, впровадження STEM-підготовки у закладах позашкільної освіти, започаткування відзначення Дня позашкілля тощо.

Як наголосив голова Державної служби якості освіти, питання позашкільної освіти особливо актуалізується з огляду на процеси децентралізації. Він зазначив, що в деяких громадах позашкільній освіті приділяють увагу, у деяких — заклади позашкільної освіти закривають.

“Беззаперечним є те, як позашкілля впливає на розвиток громад в умовах децентралізації, як впливає і яку місію позашкільна освіта несе у навчанні. .... Позашкільні навчальні заклади мали б виконувати, а десь - компенсувати роль не тільки мистецького або спортивного напрямку, а є багато технічних напрямків, які можна було б використовувати в реалізації діяльності позашкільних навчальних закладів. Це важливі виклики, які стоять саме в умовах децентралізації, створення ОТГ і їх ставлення до позашкілля. Можливо, варто було б об'єднатися з опорними школами і подивитися, як опорна школа могла б стати тим вирішенням місії позашкілля і впровадження позашклілля”, - сказав Гурак.

Під час прес-конференції Міжнародна асоціація позашкільної освіти спільно з видавничим домом “Шкільний світ” вручили відзнаки Комітету ВР з питань науки та освіти, Міністерству освіти та науки, Національній академії педагогічних наук, Інституту модернізації змісту освіти, експертам у галузі позашкільної освіти та педагогам -практикам, які стали лідерами у впровадженні найкращих практик позашкільної освіти у 2018 році.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-