Привласнення Межигір'я: НАБУ та САП просять арештувати Януковича і його сина

Привласнення Межигір'я: НАБУ та САП просять арештувати Януковича і його сина

Укрінформ
НАБУ і САП подали до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою експрезиденту Віктору Януковичу і його синові.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі інформує пресслужба НАБУ.

“НАБУ і САП подали до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою колишньому президенту Віктору Януковичу і його синові. Вони є підозрюваними у справі щодо заволодіння резиденцією Межигір'я шляхом зловживання своїм службовим становищем”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Янукович-молодший написав Венедіктовій — каже, що готовий до допиту

Зокрема, дії експрезидента кваліфіковані за ч.5 ст. 191, ч.3 ст. 209 ККУ, його сина — за ч.5 ст.27 ч.5 ст. 191 ККУ, ч.3 ст.209 ККУ.

Як зазначається, НАБУ розслідує цю справу з грудня 2019 року, а матеріали кримінального провадження налічують більше 1500 томів.

Як повідомлялось, Генпрокуратура розслідувала справу про заволодіння комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я». У межах цієї справи було заочно повідомлено про підозру експрезиденту Януковичу.

Читайте також: АРМА заявляє про можливе руйнування Межигір

Потім, після втрати функції слідства, цю справу з ГПУ передали для розслідування детективам НАБУ і прокурором САП. У зв'язку з оголошенням Януковича в розшук НАБУ і САП просили суд заочно взяти під варту експрезидента.

19 січня цього року, за інформацією ЗМІ, Апеляційна палата ВАКС відмовилася арештувати Віктора і Олександра Януковичів.

За версією слідства, Олександр Янукович організував створення та придбання приватних фірм з метою прикриття незаконної діяльності щодо заволодіння Межигір'ям. Його батько Віктор Янукович, будучи у 2007 році на посаді Прем'єр-міністра, за інформацією слідства, був пособником та шляхом зловживання своїм службовим становищем допоміг заволодіти держмайном у особливо великих розмірах.

Читайте також: Суд відмовив адвокатам Януковича та не скасував дозволу на заочне розслідування

Також Олександра Януковича підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-