Адміністрація Байдена вже обрала кандидатуру посла в Україні – Тейлор

Адміністрація Байдена вже обрала кандидатуру посла в Україні – Тейлор

Укрінформ
Адміністрація США вже підібрала кандидатуру на посаду посла в Україні та наразі завершує необхідні процедури перед його призначенням.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив колишній посол США в Україні Вільям Тейлор під час обговорення, організованого Українським вільним університетом.

“США мають представництво в Україні, але без посла. Утім, я володію достовірною інформацією, що посла вже було обрано і зараз ця особа проходить через необхідний процес, після чого прибуде до Києва, щойно отримає згоду Сенату”, - сказав Тейлор.

Він наголосив, що адміністрація Байдена досі формується та має ряд важливих вакантних посад.

Читайте також: США варто й надалі надавати Україні летальну зброю – Тейлор

“Слід трохи почекати перед тим, як робити висновки стосовно адміністрації Байдена. Так, я не згоден із їх рішення стосовно "Північного потоку", але точно відомо, що цю адміністрацію очолює президент, який знає Україну та Росію, а це - дуже важливо”, - зазначив експосол.

Як повідомляв Укрінформ, експосол США в Україні Марі Йованович стала фігурантом процесу з імпічменту президента США Дональда Трампа після того, як її місія в Україні була достроково завершена рішенням президента в 2019-му році. З того часу посольство США в Україні працює без посла. Пізніше стало відомо, що звільнення Йованович було ініційоване Львом Парнасом, партнером особистого адвоката Трампа Руді Джуліані.

Читайте також: Кент не очікує прямої участі США у Мінському та Нормандському форматах

Крім того, ексгенпрокурор України Юрій Луценко поширив заяву, що Йованович начебто чинила тиск на нього, хоча вона спростувала це під присягою у Конгресі США.

Наприкінці січня минулого року Йованович звільнилася з Державного департаменту США після понад 30-ти років дипломатичної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-