Зеленський і Байден обговорять безпеку, енергетику та судову реформу – Кент

Зеленський і Байден обговорять безпеку, енергетику та судову реформу – Кент

Укрінформ
Під час майбутньої зустрічі Президента України Володимира Зеленського та Президента США у Вашингтоні будуть обговорюватися питання безпеки, в тому числі енергетичної, та питання реформ, зокрема, правосуддя.

Як передає Укрінформ, про це сказав заступник помічника держсекретаря з питань Європи та Євразії Джордж Кент, який очолив місію США в Україні на період відпустки тимчасово повіреної Крістін Квін, в інтерв'ю Суспільному.

"Є три блоки питань. Це проблеми безпеки, що включають різні види російської агресії проти України, не лише питання конвенційної війни на Донбасі, але також агресія у Чорному морі. Другий блок питань — енергетична безпека. Потім є програма реформ, яка включає антикорупцію та реформу правосуддя, а також інші реформи інституцій, тому що, оскільки я вже згадував нашу прихильність до успіху України, країні потрібні міцніші, доброчесні інституції, що відповідають інтересам українського народу", - сказав Кент.

Читайте також: Кент не очікує прямої участі США у Мінському та Нормандському форматах

Він підкреслив, що сектор правосуддя є критичним. "Нещодавно Верховна Рада ухвалила кілька ключових законів, і це перший крок у надії створити повноцінний сектор правосуддя, який забезпечує рівність та доступ", - прокоментував Кент.

Він зазначив, що стосунки між Україною та США - не просто одноденний візит, але глибока мережа постійних контактів на різних рівнях зі спільними програмами та інтересами. За словами дипломата, Байден запросив Зеленського до Вашингтона наприкінці липня або пізніше цього літа, і це не було питанням “надсилання сигналів”, це дійсно питання планування.

Читайте також: Джордж Буш заявив, що підтримка Nord Stream 2 - це помилка

Як повідомлялося, Білий дім підтвердив, що зустріч Президентів США й України в Вашингтоні може відбутися 30 серпня.

Президент США Джо Байден запросив Президента Зеленського відвідати Білий дім під час останньої телефонної розмови на початку червня. До цього моменту сторони узгоджували дати візиту глави Української держави до Вашингтона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-