Путін каже про готовність до діалогу з Україною, але цього не видно – Штати в ОБСЄ

Путін каже про готовність до діалогу з Україною, але цього не видно – Штати в ОБСЄ

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін заявив у своїй статті про відкритість Росії для діалогу з Україною та готовність обговорювати найскладніші питання, однак в реальності цього не спостерігається.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн під час засідання Постійної ради Організації з безпеки та співробітництва у Європі.

"Президент Путін написав, що Росія "відкрита для діалогу з Україною і готова обговорювати найскладніші питання". Ми шкодуємо про передбачувану обіцянку пана Путіна про відкритий діалог, яка ще не продемонстрована в реальності", - заявила американська дипломатка, коментуючи нашумівши статтю Путіна про Україну.

Читайте також: Не ведіться на «діалоги» з Путіним

За її словами, натомість усі бачать перешкоджання Росії мирним переговорам у Тристоронній контактній групі та "недостатню прозорість з її боку і навмисне розповсюдження дезінформації в міжнародних органах, в тому числі ОБСЄ".

Загалом же стаття Путіна про Україну містить "неправдиві характеристики та твердження, розраховані на провокацію, та намагається "підірвати суверенітет України і позбавити права українського народу створювати власні політичні перспективи".

Очільниця місії США в ОБСЄ також вказала, що минулого тижня російський посол знову намагався відвернути увагу від відповідальності своєї країни у конфлікті на сході України, звинувативши Київ у недотриманні Мінських домовленостей. "Але він не згадав, що сім років тому в Мінську президент Путін пообіцяв, що війна закінчиться, усі війська будуть виведені, а всі в'язні звільнені. Росія досі не виконала обіцянку, і ми продовжуємо закликати Росію припинити війну, яку вона розпочала на сході України", - наголосила Острієн.

Коментуючи твердження Путіна про те, що Росія "поважає бажання українців бачити свою країну вільною, безпечною і процвітаючою", Острієн вказала, що Путін насправді добре знає, що "ці прагнення не можуть бути в повній мірі реалізовані, поки очолювані Росією сили продовжуватимуть руйнувати Донбас і окупувати Крим". "Насправді, мета агресії Кремля в Україні - перешкоджання та підрив устремлінь України", - заявила американська дипломатка.

Вона додала, якщо Кремль справді хоче бачити Україну своїм партнером, то "Росія повинна діяти відповідально і виконувати свої обіцянки". "Відповідно до Мінських домовленостей Росія зобов'язалася вивести свої сили та техніку зі сходу України", - підкреслила Острієн.

Читайте також: Стаття Путіна є історичною вигадкою – американський дипломат в ОБСЄ

Як повідомлялося, 12 липня Путін опублікував статтю "Про історичну єдність росіян та українців". У ній викладено російську імперську версію історії Східної Європи від часів Давньої Русі до сучасності. У статті Путін зневажливо ставить під сумнів територіальну цілісність та суверенітет України, заявляючи, що російська сторона "ніколи не допустить, щоб наші історичні території і близьких для нас людей, які живуть там, використовували проти Росії". "Тим, хто зробить таку спробу, хочу сказати, що таким чином вони зруйнують свою країну", - пригрозив Путін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-