Україна в ОБСЄ знову закликала РФ визнати відповідальність за катастрофу МН17

Україна в ОБСЄ знову закликала РФ визнати відповідальність за катастрофу МН17

Укрінформ
Росія має визнати свою відповідальність за збиття рейсу МН17 у небі над Донеччиною у липні 2014 року.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, з відповідним закликом виступив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 22 липня.

"Визнання своєї відповідальності за цей жахливий злочин все ще залишається обов’язком Росії", - заявив Цимбалюк під час розгляду питання 7-х роковин збиття рейсу МН17.

Читайте також: Венедіктова обговорила з послом Нідерландів справу МН17

Український посол нагадав, що лайнер рейсу МН17 був збитий над території України підтримуваними Росією незаконними збройними формуваннями.

"І це було зроблено за прямої підтримки Російської Федерації, яка незаконно надіслала свій зенітно-ракетний комплекс "Бук" через неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону", - заявив Цимбалюк.

Він зазначив, що робота Спільної слідчої групи спрямована на встановлення всіх обставин, за яких відбулася ця трагедія. "Усі, хто несе відповідальність за неї, повинні бути встановлені та покарані", - додав він.

Читайте також: Сьома річниця трагедії МН17: в очікуванні справедливості

Як відомо, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Читайте також: Зеленський - про збиття малайзійського Boeing-777: Відповідальність для винних неминуча

19 червня 2019 року Міжнародна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК "Бук". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубінський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

У березні цього року Окружний суд Гааги розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17. Водночас, Росія продовжує заперечувати свою відповідальність за збиття лайнера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-