Зеленський анонсував шість тем, які порушить під час зустрічі з Байденом

Зеленський анонсував шість тем, які порушить під час зустрічі з Байденом

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський очікує на змістовну та плідну зустріч із президентом США наприкінці серпня та планує обговорити з ним питання миру на сході України, повернення Криму, безпеки України, енергетики, економічного розвитку та підтримки реформ.

Про це Глава Української держави написав у Twitter, передає Укрінформ.

"Очікую на змістовну та плідну зустріч із президентом США 30 серпня. Продовжимо обговорення важливих питань стратегічного партнерства України та США – миру на Донбасі, повернення Криму, безпеки України, енергетики як безпекового виклику, економічного розвитку та підтримки реформ", - написав Зеленський.

Читайте також: США підтвердили дату зустрічі Байдена із Зеленським у Білому домі 30 серпня

В Офісі президента детальніше окреслили теми, які порушуватимуться під час зустрічі. Там наголосили, що на порядку денному переговорів – насамперед безпекові питання: протидія тривалій агресії РФ проти України, погіршення ситуації в Чорноморському регіоні та на сході України, деокупація Криму, посилення енергетичної безпеки України та Європи загалом, військова та військово-оборонна взаємодія між Україною та США. Київ також має намір обговорити проєкт "Північний потік–2" як безпековий виклик для України та регіону.

"Очікуємо на конкретні домовленості щодо поглиблення відносин стратегічного партнерства між нашими державами в усіх пріоритетних напрямах взаємодії та узгодження амбітного пакета спільних проєктів та ініціатив у сферах безпеки й оборони, торгівлі, інвестицій, енергетики, клімату, сільського господарства, інфраструктури та цифрової трансформації", - йдеться у повідомленні на сайті ОП.

Читайте також: Нуланд розкрила частину угоди між США й Німеччиною щодо Nord Stream 2

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Джо Байден запросив Президента Зеленського відвідати Білий дім під час останньої телефонної розмови на початку червня. До цього моменту сторони узгоджували дати візиту глави Української держави до Вашингтона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-