У Раді закликають США, ЄС та Німеччину припинити будівництво Nord Stream 2

У Раді закликають США, ЄС та Німеччину припинити будівництво Nord Stream 2

Заява
Укрінформ
Комітет ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва підтримав заяву народних депутатів до США, ЄС та зокрема Німеччини про неприпустимість запуску «Північного потоку-2».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інформаційне управління Апарату ВР.

“У заяві народні депутати України закликають США, ЄС та, зокрема, Німеччину припинити будівництво та подальше введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2". Демократичний світ має продемонструвати російському агресору єдність та силу у захисті своїх основоположних цінностей. Україна це демонструє щодня, обороняючи Східний фланг Європи”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нуланд розкрила частину угоди між США й Німеччиною щодо Nord Stream 2

Також у заяві наголошується, що із самого початку «Північний потік-2» не був економічним проєктом, адже потужності української газотранспортної системи дають можливість збільшити прокачування газу до Європи у 2-3 рази. Водночас «Північний потік-2» створює реальні перешкоди для диверсифікації джерел та маршрутів постачання енергоносіїв до Європи.

Народні депутати також підкреслили, що попри розпочату Російською Федерацією збройну агресію проти України у відповідь на демократичний європейський та євроатлантичний вибір українського народу, попри спробу незаконної анексії Криму та окупацію окремих районів Донецької та Луганської областей, попри збройну агресію, що триває, та воєнні злочини з боку Росії та атаки на нашу стратегічну інфраструктуру, а також попри щоденні вбивства українських громадян, Україна не зраджує своєму вибору.

Читайте також: Меркель поговорила з Путіним про Nord Stream 2 та Мінські угоди

Наразі заяву підписали народні депутати: перший заступник Голови ВР Руслан Стефанчук, Олександр Мережко (“Слуга народу”), Іванна Климпуш-Цинцадзе (“Європейська солідарність”), Андрій Клочко (“Слуга народу”), Дмитро Лубінець (група “Партія “За майбутнє”), Марина Бардіна (“Слуга народу”), Марія Мезенцева (“Слуга народу”), Соломія Бобровська (“Голос”), Марія Іонова (“Європейська солідарність”), Ірина Геращенко (“Європейська солідарність”), Богдан Яременко (“Слуга народу”), Володимир Ар'єв (“Європейська солідарність”), Роман Лозинський (“Голос”), Андрій Шараськін (“Голос”), Єлизавета Ясько (“Слуга народу”), Ірина Фріз “(Європейська солідарність”), Леся Василенко (“Голос”) та інші.

Підписання Заяви народними депутатами України триває.

Як відомо, "Північний потік-2" — це російський газопровід, який будується в обхід України. Його прокладають дном Балтійського моря з Росії до Німеччини. Вартість будівництва оцінюють в 9,5 млрд євро. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром". У грудні 2019 року будівництво призупинили через санкції США. Тоді газопровід був побудований на 96%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-