У Зеленського прокоментували переговори Байдена і Меркель

У Зеленського прокоментували переговори Байдена і Меркель

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розраховує, що Сполучені Штати Америки та Німеччина залишаться вірними своїм зобов'язанням та принципам щодо захисту прав і гідності людей та протистояння несправедливості.

Про це зазначив прессекретар Президента Сергій Никифоров на брифінгу у п'ятницю, коментуючи зустріч Президента США й канцлера Німеччини Ангели Меркель та їхню позицію щодо "Північного потоку-2" повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Джо Байдена і Ангела Меркель підписали спільну декларацію, у якій, процитую: "пообіцяли захищати права та гідність усіх людей та протистояти несправедливості й нерівності скрізь, де це відбувається". Президент України сподівається, що саме так це і буде, що найпотужніша країна у світі і найпотужніша країна Європи залишаться вірними своїм деклараціям, своїм зобов'язанням, своїм принципам і не проміняють їх на якісь короткотривалі комерційні інтереси", - сказав речник.

Читайте також: США й Німеччина продовжать взаємодіяти для підтримки України – Байден

Він також зауважив, що Президен вітає зусилля Байдена та Меркель, яких вони докладають до врегулювання кризи, що зараз утворюється у зв'язку із можливою добудовою і запуском газогону "Північний потік- 2".

"На жаль, після переговорів у США ми почули від сторін, за їхнім власним зізнанням, що їм не вдалося дійти спільної позиції. Тим не менше, ми вдячні за відданість територіальній цілісності України, за підтримку суверенітету України, за їхні заяви, що ПН-2 не можна дозволити Росії використовувати як зброю, і що Україна навіть після завершення дії чинного контракту на транзит газу має залишатися транзитною стороною", - підкреслив Никифоров.

Читайте також: Nord Stream 2 можна буде зупинити навіть після запуску - Вітренко

Водночас він додав, що не почули конкретно, як саме сторони намагатимуться це забезпечити.

Як повідомляв Укрінформ, під час зустрічі Президента США й канцлера Німеччини в четвер у Вашингтоні сторони підтвердили готовність підтримувати Україну, її реформи, а також євроатлантичні прагнень українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-