Засідання Ради: звіт Шмигаля за пів року і призначення Монастирського

Засідання Ради: звіт Шмигаля за пів року і призначення Монастирського

Укрінформ
Народні депутати на засіданні Верховної Ради під час години запитань до уряду заслухають доповідь Прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля щодо діяльності Кабміну упродовж першої половини 2021 року і розглянуть призначення Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ.

У залі зареєструвалося 132 народні депутати, передає кореспондент Укрінформу.

Як свідчать дані порядку денного, оприлюднені на сайті парламенту, народні депутати також планують створити тимчасову слідчу комісію ВР з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, установах та організаціях, що перебувають у віданні Національної академії аграрних наук України (проєкт постанови №5196), а також тимчасову слідчу комісію ВР з питань розслідування можливих протиправних дій посадових осіб Державного космічного агентства України (Національного космічного агентства України) та підприємств космічної галузі, зокрема під час реалізації проєктів "Либідь" та "Циклон-4" (проєкт постанови №5477).

Водночас порядок денний передбачає розгляд у другому читанні проєктів законів №3360-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні", №4361 "Про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо розширення кола осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу", №3047а "Про правила відбування адміністративного арешту".

Для розгляду у першому читанні запропоновано законопроєкти №5002 "Про внесення змін до Закону України "Про бібліотеки і бібліотечну справу" та №4620 "Про внесення змін до Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" щодо вдосконалення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності".

Як повідомляв Укрінформ, Арсен Аваков 13 липня подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ.

Читайте також: Чим запам'яталися «роки Авакова»

Народні депутати від "Слуги народу" увечері того ж дня обговорили питання звільнення Авакова на засіданні фракції за участю Президента Володимира Зеленського, Прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля та керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

За результатами засідання стало відомо, що головним кандидатом на посаду керівника МВС є чинний голова Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський. Він повідомив, що погодився на пропозицію Президента очолити Міністерство внутрішніх справ.

Верховна Рада 15 липня звільнила Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

Того ж дня до парламенту надійшло подання від Прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля про призначення міністром внутрішніх справ Дениса Монастирського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-