Україна підписала з Перу угоду про безвіз

Україна підписала з Перу угоду про безвіз

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та посол Перу в Польщі та в Україні за сумісництвом Альберто Ефраїн Уілфредо Салас Бараон підписали угоду між Кабінетом Міністрів та урядом Перу про скасування візових вимог для короткострокового перебування.

Про це йдеться у повідомленні МЗС, передає Укрінформ.

Підписання відбулося у четвер, 15 липня, в Міністерстві закордонних справ України.

Угода запроваджує взаємний безвізовий режим поїздок для громадян України і Перу строком до 90 днів протягом 180 днів.

«МЗС системно працює над збільшенням можливостей для подорожей українців та відкриття України для світу. Розширення безвізу із Перу збільшить кількість міжлюдських контактів, сприятиме новим культурним, фаховим, бізнес-контактам між нашими країнами», - зазначило міністерство з посиланням на слова Кулеби.

Сторони також обговорили перспективні напрями двосторонньої та багатосторонньої співпраці між Україною і Перу.

Угода набуде чинності після завершення сторонами необхідних внутрішньодержавних процедур. Для громадян України залишиться можливість здійснення безвізових туристичних поїздок до Перу строком до 183 днів, яку Республіка Перу запровадила одностороннім рішенням у 2003 році.

Як повідомляв Укрінформ, 2 червня Кабмін схвалив проєкт угоди з урядом Республіки Перу про скасування візових вимог для короткострокового перебування.

Республіка Перу в 2003 році в односторонньому порядку скасувала візові вимоги для в'їзду та перебування на території держави строком до 183 днів для громадян 97 держав, у тому числі України, на підставі документів, що підтверджують туристичний характер подорожі.

Раніше Кулеба інформував, що Україна розширяє безвіз із Перу на всі типи подорожей: бізнес, навчання, культурний обмін, поїздки ЗМІ (туристичний безвіз для українців вже діє), а також дозволить безвізовий в’їзд для громадян Перу.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-