Таран обговорив із заступником держсекретаря США воєнно-політичну складову візиту Зеленського

Таран обговорив із заступником держсекретаря США воєнно-політичну складову візиту Зеленського

Укрінформ
Міністр оборони Андрій Таран обговорив із заступником помічника держсекретаря - директором Бюро з питань Європи та Євразії Держдепу США Джорджем Кентом воєнно-політичну складову порядку денного майбутнього візиту Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Співрозмовники під час зустрічі детально обговорили воєнно-політичну складову порядку денного майбутнього візиту Президента України до США, включно з розширенням дво- та багатосторонньої договірно-правової бази та окремими питаннями військово-технічного співробітництва.

Читайте також: Зеленський хоче поговорити з Байденом про участь США у врегулюванні на сході України

Водночас в інтерв’ю телеканалу Україна-24 Джордж Кент уточнив, що прибув до України з двотижневим візитом для проведення зустрічей.

“Зазвичай люди, які обіймають таку посаду, як у мене, приїздять сюди чотири рази на рік. Цього разу я вперше за багато часу після COVID прибув на два тижні. І тут наша повірена у справах зараз у відпустці. Я проведу усі зустрічі, які не міг провести через пандемію”, - зазначив Кент.

Читайте також: Україні потрібно зосередитися на чотирьох напрямках реформування сектору безпеки – Кент

Представник Держдепу також відповів на запитання щодо підготовки візиту Президента Володимира Зеленського до Вашингтона.

“Гадаю, що візит Президента Зеленського відбудеться цього літа. Як сказав під час телефонної розмови Президент Байден, дуже важливо, щоб ми поглиблювали відносини між нашими країнами”, - наголосив Кент.

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі із заступником державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джорджем Кентом обговорив модернізацію гідрометеорологічної системи України.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-