Кібератаки гірші за атомну зброю – Данілов

Кібератаки гірші за атомну зброю – Данілов

Укрінформ
Кібератаки є серйозною загрозою, яка може бути небезпечною для об'єктів інфраструктури та яка може виявитись у найнеочікуванішу мить.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов сказав на брифінгу біля Офісу Президента за підсумками наради Радбезу, відповідаючи на питання Укрінформу чи спостерігається останнім часом збільшення кібератак в Україні.

“Що стосується кібератак - це царина дуже чутлива, це дуже-дуже потужна зброя. Ми, як можемо, захищаємо сьогодні наш простір, захищаємо наші об'єкти інфраструктури. Це гірше, ніж атомна зброя, тому що ви не можете її побачити, можете через певний період наслідки тільки відчути. Щобільше, це така зброя, яка може бути відправлена в той чи інший об'єкт з відтермінуванням часу інсталяції. І ви можете не знати, що вона сидить у вашій мережі, комп'ютерах, а в час “Х” вона може “вибухнути” в найнеприємніший момент. Ми відпрацьовуємо цю ситуацію, у нас є відповідний орган — це Міністерство цифрової трансформації, яке відповідає загалом за кібербезпеку нашої країни. Є інституція, яка відповідає безпосередньо за всі ці процеси, наш Національний координаційний центр кібербезпеки — це більше координаційні дії ми здійснюємо”, - розповів Данілов.

Читайте також: При РНБО створили групу з питань захисту інформаційного простору

Відповідаючи на питання щодо можливої активізації військових дій з боку Російської Федерації напередодні Дня Незалежності, очільник Радбезу зазначив: “Що стосується активних військових дій, я нічого сказати не можу. Ми зараз не спостерігаємо, що вони мають готуватись саме до Дня Незалежності”.

Як повідомляв Укрінформ, фахівці Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ в червні 2021 року припинили та нейтралізували 76 кібератак на інформаційні системи органів державної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-