ОП: Зустріч Зеленського з міністром оборони ФРН не планувалася, тому «її неможливо скасувати»

ОП: Зустріч Зеленського з міністром оборони ФРН не планувалася, тому «її неможливо скасувати»

Укрінформ
В Офісі Президента України заявляють, що зустріч глави держави Володимира Зеленського, який перебуває з візитом у Німеччині, з міністром оборони ФРН Аннеґрет Крамп-Карренбауер не планувалася, а всі повідомлення про її скасування є неправдивими.

Про це Укрінформу повідомили в ОП, коментуючи появу в деяких ЗМІ повідомлення про нібито скасування цієї зустрічі.

«Зустріч не планувалася, тому й неможливо скасувати те, що не було заплановане», - зазначили в ОП.

Як зауважили в Офісі Президента України, «ми не знаємо, чому цю зустріч анонсувала німецька сторона. В остаточній програмі візиту Президента України до ФРН, погодженій минулої суботи, було заплановано лише три зустрічі: з канцлером ФРН Ангелою Меркель, з федеральним президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром та з кандидатом у канцлери ФРН, головою Християнсько-демократичного союзу Арміном Лашетом».

Читайте також: Зупинка Nord Stream 2 чи гарантії безпеки: про що Зеленський говоритиме з Меркель

Раніше у понеділок, 12 липня, деякі ЗМІ, насамперед російські, повідомили про нібито скасування зустрічі Президента України з міністром оборони ФРН, анонс про яку був опублікований німецькою стороною (зараз це повідомлення вже видалене). Водночас над повідомленням з'явилася позначка про те, що переговори скасовані. ЗМІ цитували неназваного представника Міністерства оборони ФРН, який сказав: «Зустріч була частиною великої програми візиту в уряді ФРН. Були перестановки, і зустріч з міністром оборони не відбулася або не відбудеться, але додаткової інформації для вас у мене немає».

Читайте також: Берлін готовий зробити внесок у підписання договору на транзит газу між Україною і РФ

Як повідомлялося, Зеленський 11-12 липня перебуває у ФРН з робочим візитом. Уже відбулися зустрічі Президента України з Лашетом і Штайнмаєром. На вечір сьогодні заплановано зустріч із Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-