Корнієнко вважає, що Юрченко має скласти депутатський мандат після інциденту у Львові

Корнієнко вважає, що Юрченко має скласти депутатський мандат після інциденту у Львові

Укрінформ
Голова партії, перший заступник голови фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Олександр Корнієнко закликав позафракційного народного депутата Олександра Юрченка, який напередодні начебто скоїв ДТП у Львові, скласти депутатський мандат.

Як передає Укрінформ, Корнієнка цитує пресслужба партії «Слуга народу».

«Черговий інцидент з Юрченком викликає тільки одне запитання: чому ця людина, яка майже рік тому стала фігурантом кримінального провадження про хабар, досі не отримала законний вирок?» – заявив Корнієнко.

Читайте також: Суд відмовив брату Єрмака у стягненні з Лероса моральної шкоди в одну гривню

Він нагадав, що Юрченка виключили зі складу фракції «Слуга народу» 14 вересня 2020 року після скандалу з хабарем, втім правоохоронці так і не притягнули його до відповідальності.

«Ще тоді я пропонував йому добровільно скласти депутатський мандат, але він не послухав. Тож зараз у нього з’явився ще один привід це зробити. Я закликаю його скласти повноваження народного депутата за особистою заявою», – сказав очільник партії «Слуга Народу».

За словами Корнієнка, Конституція передбачає дострокове припинення повноважень народного депутата після оголошення обвинувального вироку. Але поки його немає.

Читайте також: У Раді побилися «слуги народу» та депутати ОПЗЖ

«Нацполіція та Офіс Генпрокурора мають якнайшвидше розслідувати те, що сталося. Чим швидше суспільство побачить розставлення усіх юридичних акцентів у цій ситуації, тим краще. Очевидно, що Юрченко втратив етичні підстави бути народним депутатом Верховної Ради», – вважає Корнієнко.

Як повідомлялося у ЗМІ, 8 липня у центрі Львова позафракційний народний депутат Олександр Юрченко скоїв ДТП, а потім намагався завдати тілесних ушкоджень постраждалому водію.

Голова підкомітету з питань регламенту ВР Комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту Павло Фролов (фракція “Слуга народу”) сказав у коментарі Укрінформу, що Регламентний комітет Верховної Ради не має “інструментів” покарання для позафракційного народного депутата Олександра Юрченка.

Читайте також: Шестеро депутатів пропустили всі засідання Ради у червні – КВУ

Раніше Укрінформ повідомляв, що 13 вересня 2020 року позафракційний народний депутат Гео Лерос поінформував у соцмережі, що НАБУ затримало на хабарі помічника нардепа Юрченка, який, за словами Лероса, "взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались народному депутату Юрченку за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами".

15 вересня Вищий антикорупційний суд обрав помічнику депутата Юрченка Іванові Фіщенку, якого НАБУ підозрює в хабарництві у змові з депутатом, запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави понад 1 млн грн.

Згодом, 17 вересня, генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Юрченку. 21 вересня ВАКС ухвалив узяти під варту Юрченка у залі суду із можливістю внесення застави у розмірі понад 3,1 млн грн.

Читайте також: Рудьковського відпустили під нічний домашній арешт

25 вересня стало відомо, що за Юрченка 24 вересня внесли заставу в розмірі 3,1 млн грн і він вийшов із СІЗО.

24 грудня ВАКС продовжив строк дії зобов’язань народному депутатові Олександру Юрченку, підозрюваному в отриманні неправомірної вигоди до 24 лютого 2021 року. Серед зобов'язань, зокрема, не відлучатися з Києва без дозволу детектива та здачу іноземних паспортів на зберігання до ДМС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-