Уряд пропонує РНБО запровадити санкції проти 52 громадян Білорусі

Уряд пропонує РНБО запровадити санкції проти 52 громадян Білорусі

Укрінформ
Уряд пропонує Раді національної безпеки і оборони застосувати санкції проти 52 громадян Республіки Білорусь, в тому числі проти старшого сина Олександра Лукашенка Віктора.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів № 749-р "Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних осіб Республіки Білорусь".

"У зв’язку з рішеннями Ради ЄС 2020/1388 від 2 жовтня 2020 р. та 2020/1650 від 6 листопада 2020 р. про запровадження обмежувальних заходів до фізичних осіб, причетних до фальсифікацій результатів президентських виборів у Республіці Білорусь, а також до осіб, причетних, зокрема, до порушень Загальної декларації прав людини, залякувань, репресій, насильницького придушення мирних протестів, застосування тортур, затримань, у тому числі громадян України, з метою захисту національних інтересів України відповідно до частини першої статті 5 Закону України “Про санкції” схвалити та внести в місячний строк на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо застосування строком на три роки персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних осіб Республіки Білорусь за переліком згідно з додатком", - йдеться в документі.

Читайте також: РНБО вже ввела обмеження проти 100 українців, які перебувають під санкціями США

У розпорядженні зазначається, що міністерства економіки, фінансів, юстиції, МЗС, Держприкордонслужба, Державна міграційна служба разом із СБУ, Нацбанком та іншими державними органами мають забезпечити виконання рішення РНБО про застосування санкцій, проведення моніторингу стану його виконання та ефективності.

Крім того, Міністерству закордонних справ після набрання чинності рішенням РНБО про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних осіб Республіки Білорусь належить поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США, Канади, Великої Британії та інших держав про запровадження обмежувальних заходів.

Читайте також: СБУ: заблоковані активи 174 компаній, які РНБО внесла до списку контрабандистів

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня до нового пакету санкцій проти режиму Олександра Лукашенка в Білорусі, який передбачає розширення санкційного списку та застосування економічних секторальних санкцій, приєдналися шість європейських країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-