В Офісі Президента обговорили з делегацією ПАРЄ хід реформ в Україні

В Офісі Президента обговорили з делегацією ПАРЄ хід реформ в Україні

Фото
Укрінформ
Заступник керівника ОП Андрій Сибіга обговорив зі співдоповідачами моніторингового комітету ПАРЄ Алфредом Хеєром (Швейцарія) та Біргіром Торарінссоном (Ісландія) перебіг реформ в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Представники ПАРЄ поділилися своїм баченням подальших кроків у реформуванні відповідно до стандартів Ради Європи, а також відзначили досягнутий протягом останніх років прогрес у виконанні Україною своїх зобов’язань у межах членства в цій організації.

Для України Рада Європи та її Парламентська асамблея є важливими партнерами у просуванні високих стандартів демократії, прав людини та верховенства права. У зв’язку з цим Сибіга підкреслив налаштованість української сторони на реалізацію широкого комплексу внутрішніх реформ, зокрема стосовно створення ефективної системи запобігання та боротьби з корупцією й реформування системи правосуддя. Він наголосив, що це є ключовим пріоритетом і надзвичайно важливою умовою для процвітання Української держави, а також зміцнення її стійкості проти гібридних методів російської агресії.

Учасники зустрічі також обговорили експертну допомогу, яку Рада Європи надає Україні. Була відзначена тісна взаємодія з Венеціанською комісією у питаннях впровадження реформи конституційного судочинства та судової реформи за найкращими європейськими стандартами.

Сибіга подякував за послідовну позицію ПАРЄ щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Важливим результатом такої підтримки стало ухвалення під час червневої сесії ПАРЄ резолюції про порушення прав людини, вчинені щодо кримських татар в окупованому Криму.

Окремо співрозмовники обговорили запланований на серпень запуск Україною міжнародного координаційного механізму Кримської платформи, зокрема просування її парламентського виміру.

Читайте також: Жовква обговорив з радником прем’єра Хорватії євроатлантичну інтеграцію України

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня ПАРЄ ухвалила всеосяжну резолюцію «Ситуація щодо кримських татар», у якій вимагає від держави-окупанта – Російської Федерації – забезпечити дотримання прав представників кримськотатарського народу, виконувати норми міжнародного права та відновити територіальну цілісність України на тлі принципового невизнання світовим демократичним співтовариством спроби анексії АР Крим та міста Севастополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-