Україні потрібно зосередитися на чотирьох напрямках реформування сектору безпеки – Кент

Україні потрібно зосередитися на чотирьох напрямках реформування сектору безпеки – Кент

Укрінформ
Сполучені Штати Америки радять Україні зосередитися на чотирьох основних напрямках реформування сектору безпеки та оборони і обіцяють продовжити підтримку позитивних трансформацій у цій сфері.

Про це заявив заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент у виступі на 4-й Міжнародній конференції з питань реформ в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для США важливі чотири пріоритетні ділянки реформ в сфері безпеки і оборони України – персонал, військове обладнання, інституції та інформаційна безпека», - сказав Кент.

За його словами, Україні необхідно виховати військовий персонал, який не думає у «пострадянському ключі». Окрім того, Кент відзначив важливість того, яке саме військове обладнання використовує Україна в реальному бою і як наша країна здійснює оборонні закупівлі.

«Є дуже багато різних способів, як знайти військове обладнання, як його закупити. Це вимагає прозорості, щоб платники податків в Україні знали, що їхні гроші використовуються належним чином. Те саме відбувається і в США - там платники податків також цього хочуть», - сказав заступник помічника держсекретаря.

Говорячи про необхідність розбудови інституцій, він зауважив, що це значною мірою стосується реформування оборонного сектору, СБУ і Нацгвардії.

Читайте також: США підтримують стриману й відповідальну позицію України на тлі ескалації Росії

Кент також наголосив на надзвичайній важливості інформаційної безпеки, зокрема боротьби з кібератаками та захищеності урядових кіберсистем.

«Але також це стосується того, чи Україна може вважатися партнером, який заслуговує на довіру, під час співпраці чи обміну розвідданими. Якщо оборонна індустрія України хоче співпрацювати з НАТО, це треба забезпечувати», - акцентував він.

Заступник помічника держсекретаря нагадав, що США вже тривалий час надають Україні фінансову допомогу на реформування оборонного сектору, і пообіцяв, що США продовжать це робити й надалі, аби реформи не зупинялися.

Кент висловив переконання, що Україна має розбудовувати свої військово-морські сили, і заявив, що США та інші партнери готові допомагати в цьому нашій країні.

«Я знаю, що на Донбасі триває війна, але попри це ми будемо працювати над відновленням українського військово-морського флоту, тому що Україна все ж таки морська країна, а на Чорному морі є також інші країни НАТО», - резюмував Кент.

Як повідомлялося, у середу в Президентському палаці у Вільнюсі (Литва) розпочалася 4-та Міжнародна конференція з питань реформ в Україні, що триватиме два дні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-