Кулеба візьме участь у засіданні Люблінського трикутника

Кулеба візьме участь у засіданні Люблінського трикутника

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 6-9 липня в складі офіційної делегації на чолі із Президентом України Володимиром Зеленським здійснить робочий візит до Литовської Республіки для участі в 4-й Міжнародній конференції з питань реформ в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

Кулеба проведе разом із міністрами закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсбергісом та Польщі Збіґневом Рау третє засідання Люблінського трикутника. Глави української, литовської та польської дипломатії обговорять протидію агресії РФ, ситуацію в Білорусі, європейську та євроатлантичну інтеграцію України, подолання наслідків пандемії COVID-19. За підсумками зустрічі міністри підпишуть низку тристоронніх документів Люблінського трикутника.

Глава МЗС України також проведе низку двосторонніх зустрічей із міністрами закордонних справ держав-учасниць конференції та керівниками міжнародних організацій.

Міністр проведе окрему зустріч із литовськими політологами та експертами в Центрі східноєвропейських досліджень на тему “Шлях європейської та євроатлантичної інтеграції України”.

Конференція з питань реформ в Україні - це ключова щорічна міжнародна подія, присвячена експертному обговоренню прогресу реформ в Україні та їхнім пріоритетним цілям.

Конференція започаткована урядом України у 2017 році і виступає платформою, що об’єднує українських та іноземних державних діячів, топ-бізнесменів, представників країн ЄС, НАТО, G7 та громадянського суспільства.

У попередні роки конференція відбувалася в Лондоні, Копенгагені і Торонто.

Читайте також: Кулеба: Україна буде членом НАТО, це питання часу

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 6-7 липня перебуватиме з офіційним візитом у Литовській Республіці, де зустрінеться з Президентом Литви, Президентом Європейської ради та візьме участь у конференції щодо реформ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-