У НАТО поки немає консенсусу щодо подальших кроків України — Жовква

У НАТО поки немає консенсусу щодо подальших кроків України — Жовква

Укрінформ
Серед країн-членів НАТО наразі немає консенсусу щодо подальших кроків України, робота з цього приводу вестиметься українською владою на різних рівнях.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква під час виступу на форумі “Україна 30. Міжнародна політика”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, змушені констатувати: консенсусу в НАТО зараз не склалося щодо подальших кроків України. Це те, над чим працюватимуть усі: від Президента України, який найближчим часом здійснить візити до країн-членів НАТО, маю на увазі Німеччину і США, говоритимемо й з іншими світовими лідерами з цього приводу, це завдання Офісу Президента, МЗС, наших послів у державах-членах НАТО", - зазначив він.

Читайте також: Кулеба: Україна буде членом НАТО, це питання часу

Жовква додав, що Україна перед членами Альянсу порушує наразі питання щодо розроблення підходу, який дозволить визначити "end of reforms", тобто кінцеву точку, коли можна буде розраховувати на членство.

Як повідомлялося, 14 червня лідери країн НАТО під час зустрічі в Брюсселі підтвердили продовження політики «відкритих дверей» Альянсу та євроатлантичні прагнення України і Грузії та закликали обидві країни продовжувати реформи для тіснішої інтеграції з НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-