У МЗС відповіли Лукашенку на закид про «постачання зброї» до Білорусі

У МЗС відповіли Лукашенку на закид про «постачання зброї» до Білорусі

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ не підтвердили інформацію про закриття кордону з Білоруссю та відкидають закид Олександра Лукашенка про нібито постачання зброї з України.

Про це речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко сказав у коментарі Укрінформу.

«Україна категорично відкидає закид Олександра Лукашенка про нібито постачання зброї з України. Ми ніколи не втручалися у внутрішні справи Білорусі. Не збираємося цього робити і в майбутньому. Очікуємо такої ж позиції від Мінська, щоб північний кордон залишався простором безпеки», - сказав Ніколенко.

Читайте також: Фільм-розслідування про «золоте дно» Лукашенка Білорусь визнала «екстремізмом»

Він наголосив, що політика нашої держави спрямована на підтримку законних інтересів білоруського народу, який заслуговує на гідне життя в демократичній країні, де поважаються права людини та існує верховенство права.

«Натомість, позиціонування України як зовнішньої загрози вкладається в політику дезінформації, репресій і залякування білоруського населення. Переконані, що жодні абсурдні звинувачення та залякування не зможуть відвернути білоруський народ від дружнього українського народу та України як держави, що поважає та захищає права людей», - додав речник МЗС.

Читайте також: Кулеба: Ніхто не має чіткої відповіді, що робити з режимом Лукашенка

Він підкреслив, що українська сторона наразі не отримувала офіційних повідомлень про закриття кордону з боку Білорусі. «Від такого кроку постраждав би, насамперед, білоруський народ», - додав представник зовнішньополітичного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, Олександр Лукашенко на урочистих зборах на честь Дня Незалежності Білорусі заявив про те, що доручив прикордонним військам Білорусі повністю перекрити кордон з Україною.

Раніше Лукашенко заявив, що в Білорусі була проведена масштабна "антитерористична операція", за підсумками якої він "пред'явить претензії керівництву Німеччини".

Після президентських виборів 9 серпня, переможцем яких був оголошений Лукашенко, в Мінську та інших містах країни почалися масові акції протесту. Вони жорстко придушуються.

Легітимність режиму Лукашенко не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-