Зеленський: Тези про «зовнішнє управління» – пропагандистська мантра для споживача в Росії

Зеленський: Тези про «зовнішнє управління» – пропагандистська мантра для споживача в Росії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що будь-які заяви про так зване "зовнішнє управління" Україною є лише пропагандистською мантрою для внутрішнього споживача в Росії.

Усі питання щодо України вирішуються суто в Україні та Українською державою, сказав глава держави в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, коментуючи висловлювання російського президента Володимира Путіна, повідомляє Укрінформ.

“На мій погляд, факти завжди красномовніші, ніж будь-які заяви. Саме факти і треба оцінювати. Зрозуміло, що тези про будь-яке "зовнішнє управління" – суто пропагандистська мантра для внутрішнього споживача в самій Росії. Бо в реальному світі всі питання щодо України вирішуються суто в Україні та українською державою, а точно не в будь-якій сусідній країні й точно не "тіньовими посередниками", які зараз перебувають під домашнім арештом чи в розшуку”, - зазначив Зеленський.

Президент переконаний, що суб'єктність України наразі значно посилилась, Українська держава працює за принципом "нічого про Україну без України".

Читайте також: В ОП прокоментували слова Путіна про «зовнішнє управління» Україною і Медведчука

“Події, які відбуваються на глобальному політичному ринку, це тільки доводять. Більше того, вже 12 липня відбудеться моя особиста зустріч із канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Наприкінці липня будуть прямі переговори з президентом США Джо Байденом. Готовий я зустрітися і з президентом Путіним – якщо його дійсно цікавить вирішення низки кризових питань, які об'єктивно існують у двосторонніх відносинах України та Росії. В будь-якому разі підготовка до цього непростого матчу триває”, - додав він.

Водночас на питання, чи “чіпляє” його фраза Путіна "який сенс говорити з Зеленським, якщо все вирішується у Вашингтоні", Президент підкреслив: “Ні, бо я ніколи не живу в стереотипах. Це виглядає так, якби я, приміром, сказав: "А навіщо росіянам вибори, пряма демократія, якщо все вирішується виключно в Кремлі?".

Читайте також: Кулеба відповів на слова Путіна про «корінних» росіян в Україні

Як повідомлялося, Путін у середу, 30 червня, коментуючи можливість зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, заявив, що всі питання по Україні нібито "вирішуються у Вашингтоні, Берліні та Парижі". Також він зазначив, що домашній арешт нардепа Віктора Медведчука відбувся нібито "напередодні виборчої кампанії".

Фото: сайт Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-