Берлін і Лондон заявили про підтримку Мінського процесу та реформ в Україні

Берлін і Лондон заявили про підтримку Мінського процесу та реформ в Україні

Декларація
Укрінформ
Німеччина та Велика Британія продовжують підтримувати Україну на шляху досягнення миру та в реалізації реформ.

Про це йдеться у «Спільній декларації» щодо німецько-британської зовнішньополітичної співпраці, оприлюдненій 30 червня на сайті МЗС ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Підписання декларації міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом і його британським колегою Домініком Раабом відбулось у віртуальному режимі.

«Відстоюючи повною мірою суверенітет та територіальну цілісність України, ми рішуче підтримуємо Нормандський формат та продовження переговорів у Мінському процесі з метою досягнення миру та стабільності в регіоні. Ми наголошуємо на необхідності проведення амбіційних реформ з метою зміцнення українських інституцій. Разом ми підтримуємо амбіційну програму реформ в Україні», - йдеться у декларації.

Фото: auswaertiges-amt.de
Фото: auswaertiges-amt.de

Окрім того, підтверджується спільна прихильність до безпеки, стабільності, процвітання, демократії та верховенства права у регіоні Східної Європи та на Південному Кавказі.

Міністри зазначають, що РФ «продовжує створювати виклик європейській безпеці», тому обидві держави посилять стійкість - власну та своїх партнерів.

«Ми виявимо твердість у своїх принципах, щоб дотримуватися міжнародного права чи міжнародних зобов'язань та принципів безпеки в Європі... Ми протистоятимемо деструктивній поведінці Росії, тісно співпрацюючи з іншими євроатлантичними партнерами для захисту інтересів національної безпеки», - йдеться у документі.

Фото: auswaertiges-amt.de
Фото: auswaertiges-amt.de
Водночас міністри наголосили на готовності вести конструктивний діалог з Москвою, щоб чітко пояснити їй свої очікування та обговорити ідеї щодо конкретних рішень з питань, які становлять спільний інтерес.

Німеччина та Велика Британія також наголосили на важливості співпраці зі США для забезпечення стратегічної стабільності та європейської й міжнародної безпеки, протидії глобальним викликам, для боротьби зі зміною клімату та роботи над вирішенням регіональних конфліктів, а також співпраці у рамках ООН, G7, G20, ОБСЄ та НАТО.

Читайте також: Держдеп: Підтримка реформ - пріоритет у відносинах США з Україною

У контексті НАТО вказується, що блок залишається основою колективної оборони. Стосовно ООН обидві країни заявили про підтримку наміру Німеччини отримати місце постійного члена в Радбезі.

«На тлі нових та постійних загроз ми зобов'язуємося зміцнювати співпрацю у боротьбі з викликами, пов'язаними з кібертехнологіями, критичними технологіями, дезінформацією, гібридною та ворожою державною активністю в широкому сенсі, також задля зміцнення нашої колективної стійкості», - йдеться у декларації.

Міністри закордонних справ також домовилися про проведення щорічного Стратегічного діалогу як можливості для поглибленого двостороннього обміну. 

Фото: cer.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-