Держдеп: Підтримка реформ - пріоритет у відносинах США з Україною

Держдеп: Підтримка реформ - пріоритет у відносинах США з Україною

Укрінформ
Адміністрація США вважає підтримку реформ у ключових сферах в Україні, а також взаємодію в боротьбі з корупцією пріоритетами двосторонніх відносин.

Про це заявила під час конференції РПР заступниця помічника держсекретаря США з питань демократії, прав людини та праці Кара Макдональд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Підтримка реформ у критично важливих сферах є найбільшим пріоритетом для відносин Сполучених Штатів з Україною», - сказала представниця адміністрації США.

Вона визнала, що з 2014 року Україна досягла значного прогресу в реформах: «Сьогодні Україна сильніша, успішніша й більш підзвітна своєму народові». 

Однак, за словами Макдональд, олігархи в Україні й надалі отримують надприбутки за рахунок держави, що підриває процес викоренення корупції.

Читайте також: Українські реформи підривають пов’язані з Росією та олігархами особи – Держдеп

Представниця Держдепу зазначила, що американська сторона здійснила кроки в напрямку протидії корупції та зловмисній діяльності в Україні. У цьому зв’язку вона нагадала, зокрема, про запровадження санкцій проти Ігоря Коломойського та його близьких.

«Ми сподіваємося побачити подальші дії з боку української влади, спрямовані на зміцнення й посилення судових інституцій, припинення безкарності та створення інституційного потенціалу для притягнення до відповідальності корупціонерів», - указала Макдональд.

Читайте також: Блінкен розповів, чого очікують США від України перед зустріччю Байден-Зеленський

У цьому контексті вона закликала українську владу докласти зусиль насамперед у реформуванні судової системи, забезпеченні гарантій незалежності в роботі НАБУ, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Крім того, за її словами, необхідно посилити відповідальність за неправдиве декларування доходів українських чиновників; прискорити прозорий процес призначення прокурорів у САП; привести законодавство про корпоративне управління до стандартів ОЕСР; надалі підтримувати незалежність ВАСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-