Ткаченко - про заяви Путіна на «прямій лінії»: Це гра на свого глядача

Ткаченко - про заяви Путіна на «прямій лінії»: Це гра на свого глядача

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко назвав останні заяви президента Росії Володимира Путіна щодо України «грою на свого глядача».

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко написав у Телеграмі.

«Гра на свого глядача – інакше не можна сприймати заяви президента РФ, які він озвучив на власній прямій лінії... Глава держави-агресора вкотре повторив пропагандистську тезу про «єдиний народ», який, мовляв, споконвіку існував у триєдності «великоросів, білорусів і малоросів», який «намагалися розтягнути і роздрібнити», зокрема зусиллями Речі Посполитої і Австро-Угорщини», - зазначив міністр.

Він зауважив, що виступи Путіна дедалі більше розходяться з реальністю.

Читайте також: Кулеба відповів на слова Путіна про «корінних» росіян в Україні

«Всі ці розповіді – ніщо перед фактами. Увесь демократичний світ підтримує Україну. Донбас і Крим – це Україна. Британський есмінець довів це. Корінні народи Криму – це кримські татари, караїми та кримчаки. Те, що там свого часу перебували росіяни, не означає, що Крим – їхній. Бо тоді Україна могла б вимагати від РФ повернути землі Кубані», - наголосив Ткаченко.

На його думку, вся «пряма лінія» була намаганням приховати внутрішні проблеми Росії.

Як повідомлялося, Путін 30 червня провів «пряму лінію», під час якої, коментуючи можливість зустрічі із Зеленським, заявив, що всі питання щодо України нібито «вирішуються у Вашингтоні, Берліні та Парижі», а Віктор Медведчук опинився під домашнім арештом «напередодні виборчої кампанії».

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що коментарі Володимира Путіна про Україну слід оцінювати тільки через призму системної пропагандистської роботи в РФ. Хибне трактування Путіним подій українського політичного життя, на його думку, можна пояснити тим, що помічники президента Росії «некоректно його інформують».

Читайте також: Путін звинуватив США у причетності до інциденту з британським есмінцем Defender

20 квітня 2021 року Зеленський звернувся до Путіна, запропонувавши йому зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна».

Путін пізніше заявив, що готовий зустрітися із Зеленським у Москві, але питання припинення війни на сході України обговорюватиме тільки після переговорів української влади з ватажками «ДНР» і «ЛНР».

У травні в інтерв'ю телеканалу «Україна 24» Михайло Подоляк заявив, що керівник Офісу Президента Андрій Єрмак займається організацією зустрічі глави держави з президентом РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-