Співпрацю з Україною треба скоригувати через коронавірус — китайський науковець

Співпрацю з Україною треба скоригувати через коронавірус — китайський науковець

Укрінформ
Професор Інституту глобального управління та регіональних досліджень Шанхайського університету іноземних мов Ян Чен прогнозує, що пандемія коронавірусу впливатиме на двосторонні відносини між Україною та Китаєм ще щонайменше десять років.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Ян Чен заявив на круглому столі на тему «10 років стратегічного партнерства України та КНР: підсумки та перспективи».

Читайте також: Партнерство України і Китаю не спрямоване проти будь-якої третьої сторони - директор НІСД

«У найближчі десять років двосторонні відносини між країнами, зокрема між Китаєм та Україною, будуть відчувати вплив коронавірусу. Дуже важливим завданням для Китаю та України є коригування структури та зміцнення двосторонньої співпраці, щоб ефективно боротися з наслідками коронавірусу та його впливом», - сказав Ян Чен.

Він зазначив, що, наприклад, деякі європейські та західні авіаційні компанії очікують на покращення ситуації з коронавірусом протягом найближчого року. Водночас науковець зауважив, що, як свідчать певні академічні дослідження, не варто поспішати говорити про припинення пандемії коронавірусу. «Тож якщо говорити з більш обережної точки зору, потрібно готуватися до того, що коронавірус і надалі впливатиме на наші економіки і двосторонні відносини, і розвивати ті сфери економіки, які є найбільш гнучкими перед лицем пандемії, наприклад, електронну комерцію», - вважає Ян Чен.

Професор також зауважив, що, незважаючи на пандемію, у Китаї є впевненість, що сталий розвиток країни не зупиниться, а його бажання і можливість ділитися результатами свого розвитку з іншими країнами також не зникне.

Читайте також: Китай запевняє, що не погрожував Україні зупинкою постачання вакцин через заяву на підтримку уйгурів

Насамкінець він запевнив, що Китай ні в якому разі не зупинить розбудову ініціативи «Один пояс, один шлях» через пандемію.

Як повідомлялося, 20 червня 2011 року в ході державного візиту в Україну тодішнього голови Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао було підписано Спільну декларацію про встановлення і розвиток відносин стратегічного партнерства між Україною та КНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-